Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Άλλο Ελλάδα και άλλο Ευρώπη.. Στην χώρα μας θα μένουν αλλα όχι παρα πέρα!

 
Αυτοί είναι οι Σύροι πρόσφυγες που παρίσταναν τους... Ουκρανούς βολεϊμπολίστες -Συνελήφθησαν στο «Ελ. Βενιζέλος» [εικόνα]
Ένα... διαφορετικό περιστατικό με Σύρους πρόσφυγες διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 
   Συγκεκριμένα, 10 Σύροι πρόσφυγες που φορούσαν αθλητικές στολές, κρατούσαν μπάλες του βόλεϊ και παρίσταναν τα μέλη ομάδας επιχείρησαν να πετάξουν χρησιμοποιώντας ουκρανικά διαβατήρια για τη Ζυρίχη. Δυστυχώς γι' αυτούς, έγιναν αντιληπτοί από την Ελληνική Αστυνομία και συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι... Ουκρανοί βολεϊμπολίστες είχαν μεν γνήσια διαβατήρια, τα οποία όμως είχαν σημανθεί ως κλαπέντα-υπεξαιρεθέντα-απολεσθέντα και έτσι έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών που αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά με την ομάδα... βόλεϊ από την Ουκρανία.
Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε για το συμβάν δελτίο Τύπου, το οποίο αναφέρει:
«Συνελήφθησαν, χθες (21-9-2019) το μεσημέρι, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δέκα (10) αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Η... ομάδα βόλεϊ από την Ουκρανία
Ειδικότερα, ο ι ανωτέρω κατηγορούμενοι, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων στην χώρα μας, προσήλθαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, για να ταξιδέψουν σε Ευρωπαϊκή Χώρα, κατέχοντας και κάνοντας χρήση για τον σκοπό αυτό γνήσιων Διαβατηρίων αλλοδαπής Χώρας, τα οποία όμως έχουν εκδοθεί υπέρ άλλων ατόμων. Όπως διαπιστώθηκε τα ανωτέρω διαβατήρια ήταν καταχωρημένα ως κλαπέντα-υπεξαιρεθέντα-απολεσθέντα. Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω, προκειμένου να εξαπατήσουν τις αστυνομικές αρχές και να διαφύγουν της προσοχής τους, προσήλθαν από κοινού, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία ώστε να προσομοιάζουν σε ομάδα πετοσφαίρισης, φέροντας όμοια αθλητικά σακίδια, καθώς και δύο (02) μπάλες πετοσφαίρισης.
Στον γενόμενο όμως αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο και σκοπός τους ήταν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα μας, κάνοντας χρήση των παραπάνω ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».