Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί η Η.Π.Α δεν θα τιμωρήσουν την Τουρκία για τους S-400 και γιατί η Ελλάδα σε μια κρίση θα μείνει μόνη της. Ο Ερντογάν γνωρίζει πολλά, ήταν ο εκτελεστής τους στην Συρία

 
Υποστηρίζει πως έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των Αμερικανών παρέχει στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.
 Η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα πως έχει στην διάθεση του αποδεικτικά στοιχεία ότι ο διεθνής συνασπισμός δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ παρέχει στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως στο Ισλαμικό Κράτος, στους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και στο κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το ένοπλο τμήμα του YPG.
«Μας κατηγορούν ότι στηρίζουμε το Νταές (σ.σ. ακρωνύμιο στα αραβικά του Ισλαμικού Κράτους)», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.
«Τώρα αυτοί παρέχουν στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το Νταές, το YPG και το PYD. Είναι απόλυτα σαφές. Έχουμε επιβεβαιωμένες αποδείξεις, με εικόνες, φωτογραφίες και βίντεο», υποστήριξε.
To Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε τις «αστείες», όπως χαρακτήρισε, κατηγορίες του Ερντογάν, με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρκ Τόνερ, να δηλώνει πως δεν υπάρχει καμία βάση για τους ισχυρισμούς του Προέδρου της Τουρκίας.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν προμηθεύουν φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης. 
Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θεωρεί «εχθρική ενέργεια», η οποία απειλεί την ασφάλεια των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και του στρατιωτικού προσωπικού, την απόφαση των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στην προμήθεια όπλων στους Σύρους αντάρτες