Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Προανήγγειλε τη δημιουργία «προξενείου» στην Αμμόχωστο ο Τσαβούσογλου

 
Τη  δεύτερη η ημέρα της παράνομης επίσκεψής του στα κατεχόμενα, διανύει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσολγου.
 
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέλεξε να επισκεφθεί την περιοχή της κατεχόμενης Γιαλούσας, όπου συνομίλησε με Τούρκους και Τουρκοκύπριους, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία «τουρκικού προξενείου» στην Αμμόχωστο.
 

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών συνοδεύει στην ανακοίνωση του ανοίγματος «προξενείου» στην Αμμόχωστο με το σχόλιο πως «κανείς δεν θα έχει πια τη δύναμη να σπάσει τους δεσμούς των Τουρκοκυπρίων με την πατρίδα». Μάλιστα, σημειώνει πως το άνοιγμα του «προξενείου» η 243η «διπλωματική» αποστολή εκτός της χώρας.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «γραφείου τύπου και πληροφοριών», ο κ. Τσαβούσογλου στις 10 το πρωί της Δευτέρας θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στις 10.35 θα παρακαθίσει σε σύσκεψη στρογγυλής τραπέζης στο «προεδρικό» όπου θα πάρουν μέρος οι αρχηγοί των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων.

Στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας θα παρακαθίσει σε γεύμα προς τιμή του από τον «υπουργό Εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι και στις 14.30 θα συναντηθεί με τον «πρωθυπουργό», Ερσίν Τατάρ. Θα αναχωρήσει από τα κατεχόμενα την ίδια μέρα στις 18.15.