Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Κατεχόμενα: Ενταλμα σύλληψης για τον 16χρονο που κατέβασε τουρκική σημαία

 
Το «υπουργείο Εξωτερικών» ανακοίνωσε ότι «εντοπίστηκε ο Ελληνοκύπριος που κατέβασε την τουρκική σημαία και έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής
Ενταλμα σύλληψης για τον 16χρονο ο οποίος κατέβασε τουρκική σημαία από σχολείο στα Κατεχόμενα, την περασμένη Κυριακή, εξέδωσε το ψευδοκράτος.
 
 
Το «υπουργείο Εξωτερικών» ανακοίνωσε ότι «εντοπίστηκε ο Ελληνοκύπριος που κατέβασε την τουρκική σημαία και έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής που έκαναν οι Ελληνοκύπριοι σε εκκλησία στο χωριό Λύση» και αναφέρει ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Στην ανακοίνωσή του μάλιστα, το «υπουργείο» αναφέρει ότι «ανέλαβε γρήγορα δράση και ενημέρωσε την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την άμεση επιστροφή της τουρκικής σημαίας και της φωτογραφίας του Ραούφ Ντενκτάς».

Εντονες αντιδράσεις

Πληροφορίες από τα Κατεχόμενα κάνουν λόγο για έντονες αντιδράσεις από τους «Γκρίζους Λύκους», οι οποίοι φέρονται να προειδοποίησαν την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας για «μέτρα».
 

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή. Ο νεαρός φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της.
Ο 16χρονος μαθητής, χωρίς να γίνει αντιληπτός, μπήκε στο δημοτικό σχολείο, ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την τουρκική σημαία.
Επίσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκοκυπριακά μέσα, μπήκε σε αίθουσα του σχολείου και έσπασε την φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς. Ο νεαρός καταγράφηκε από κάμερες την ώρα που ανεβαίνει στο ιστό κατεβάζοντας τη σημαία της κατοχής.