Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Ρώσος πρέσβης: Στην Τουρκία από την αρχή της σεζόν 88 Ρώσοι τουρίστες έχασαν τη ζωή τους

 


Οι Ρώσοι τουρίστες που χάνουν τη ζωή τους κατά τις διακοπές στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια, αρχίζει να προβληματίζει τον ρωσικό τύπο, ανέφερε ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία, Αλεξέι Γιορόφ.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti,  ο Γιορόφ ανέφερε ότι φέτος από την έναρξη της τουριστικής περιόδου σκοτώθηκαν στην Τουρκία 88 Ρώσοι πολίτες και άλλοι 40 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στη Ρωσία.Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε καρδιαγγειακές παθήσεις που προκαλούνται από την ξαφνική αλλαγή του κλίματος.
«Οι περισσότεροι  τουρίστες είχαν προβλήματα εξαιτίας της ζέστης, και την υψηλή υγρασία με αποτέλεσμα να πεθαίνουν από καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και να δημιουργούνται άλλα σχετικά προβλήματα. Επίσης, υπάρχουν αυξημένος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων που αφορούν  τα τουριστικά λεωφορείαΟ Ρώσος πρέσβης ανέφερε ότι αριθμός των νεκρών και τραυματιών Ρώσων πολιτών συνδέεται, σαφώς, με την αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία.Ο Γιορόφ τόνισε ότι το 2018, επισκέφθηκαν την Τουρκία περίπου 6 εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες και φέτος αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος.
turkrus.com