Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτές είναι οι ευνοϊμένες χώρες απο τις συνέπειες του Β' παγκοσμίου πολέμου. Γερμανία, Ιταλία, ο φασιστικός άξονας που σκόρπισε εκατομμύρια νεκρούς, σήμερα δεσπόζουν ως κυρίαρχες χώρες της Ε.Ε

 
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος διήρκεσε από την 1η Σεπτεμβρίου 1939 έως τις 2 Σεπτεμβρίου 1945 και άφησε πίσω του εκατομμύρια νεκρούς.

Από την πλειονότητα των ιστορικών θεωρείται ως συνέχεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, γιατί στην ουσία τα αίτια και οι δυνάμεις που τον προκάλεσαν ήταν οι ίδιες. Μερικές από τις βασικές αιτίες του πολέμου ήταν οι επαχθείς όροι που επιβλήθηκαν στην ηττημένη Γερμανία από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών και η τάση των χωρών του φασιστικού Άξονα (Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία) να κυριαρχήσουν στον κόσμο.
Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είναι συγκλονιστικός και υπολογίζεται σε 50 έως 85 εκατομμύρια απώλειες. Τα δεδομένα αυτά έκαναν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο την πιο θανατηφόρα σύγκρουση στην ανθρώπινη ιστορία.
Θα περίμενε κανείς ότι με τόσες πληροφορίες, ντοκουμέντα και ντοκιμαντέρ που έχουν κυκλοφορήσει όλα αυτά τα χρόνια για τον φονικότερο πόλεμο, μέχρι σήμερα θα ήταν όλα λίγο-πολύ γνωστά, ωστόσο υπάρχουν κάποια γεγονότα που δεν έχουν γίνει τόσο γνωστά.
1. Ο πρώτος Γερμανός στρατιωτικός που έχασε τη ζωή του στον πόλεμο σκοτώθηκε από τους Ιάπωνες.
 
2. Ο πρώτος Αμερικανός στρατιωτικός που έχασε τη ζωή του στον πόλεμο σκοτώθηκε από τους Ρώσους.
3. Περισσότερα από 100.000 άτομα πλήρωμα σε συμμαχικά βομβαρδιστικά σκοτώθηκαν στην Ευρώπη.
 

4. Περισσότεροι Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορία από ότι στο ναυτικό.
5. Η Stanisława Leszczyńska, μαία πολωνικής καταγωγής, παρέδωσε 3.000 μωρά στο
στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

6. Στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στους Βρετανούς στρατιώτες έδιναν μια μερίδα τριών φύλλων χαρτιού τουαλέτας την ημέρα, ενώ στους Αμερικανούς έδιναν 22.
7. Το 1941, κατασκευάστηκαν περισσότερα από 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ. Μόνο 139 κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

8. Τέσσερις στους πέντε Γερμανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον πόλεμο έχασαν τη ζωή τους στο Ανατολικό Μέτωπο.

9. Μόνο το 20% των ανδρών που γεννήθηκαν στη Σοβιετική Ένωση το 1923 επέζησαν από τον πόλεμο.
 
13. Για να αποφευχθεί η χρήση της λέξης "χάμπουργκερ" κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν το όνομα "Liberty Steak".
14. Ο ανιψιός του Χίτλερ, υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
15. Ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Χένρυ Φορντ είχαν φωτογραφία ο ένας του άλλου στο γραφείο τους.
16. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το μεγαλύτερο κέντρο κατασκοπείας της Ιαπωνίας βρισκόταν στο Μεξικό.
 
17. Το ποσοστό θνησιμότητας για τους αιχμαλώτους πολέμου στους ρωσικούς καταυλισμούς ήταν 85%.
18. Η πρώτη βόμβα που έπεσε στο Βερολίνο από τις Συμμαχικές δυνάμεις σκότωσε τον μοναδικό ελέφαντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου.
 
19. Εάν γινόταν ρίψη τρίτης ατομικής βόμβας, στόχος θα ήταν το Τόκιο.
20. Ο Hiroo Onoda, αξιωματικός της αυτοκρατορικής ιαπωνικής στρατιωτικής δύναμης που πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν παραδόθηκε το 1945.
21. Οι συνολικές απώλειες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου υπολογίζονται σε 50 έως 85 εκατομμύρια ανθρώπους. Περισσότερο από το 50% των θυμάτων ήταν πολίτες και στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.
Πηγή: businessinsider.com