Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ι.Μ. Σικάγου σχετικά με την εικόνα της Παναγίας που δακρύζει

 
Ως θεϊκό σημάδι εκλαμβάνουν ορισμένοι πιστοί τους ισχυρισμούς μιας επιστάτριας της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στη βορειοδυτική πλευρά του Σικάγου, η οποία δηλώνει πως είδε την εικόνα της Παναγίας να δακρύζει.
Για το εν λόγω γεγονός η Ιερά Μητρόπολη Σικάγου εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότ σε τέτοιες περιπτώσεις ο ιερός κλήρος ενημερώνει τον Επίσκοπό του για να ακολουθήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και να διακρίνει το φαινόμενο αυτό.
"Όταν παρόμοια γεγονότα συνέβησαν στο παρελθόν στην Ιερά Μητρόπολη, η είδηση του φαινομένου δεν μοιράστηκε ούτε σε μήνες αργότερα προκειμένου να διακρίνουμε ότι αυτό που συνέβη ήταν πράγματι σημάδι από τον Θεό" - τονίζει επίσης η ανακοίνωση της Ι.Μ. Σικάγου.
Επίσης η Ιερά Μητρόπολη τονίζει ότι "δυστυχώς, η κατάλληλη διάκριση δεν χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση, και το γεγονός αναρτήθηκε βιαστικά στο Facebook, το οποίο στη συνέχεια οδήγησε σε αρνητική δημόσια προσοχή".
Για να μπορέσει η Εκκλησία να δώσει την επίσημη φωνή της σε αυτό το γεγονός, η Ιερά Μητρόπολη Σικάγου ζήτησε από την ενορία την προσωρινή κατοχή της εικόνας. Μετά από μια περίοδο προσευχής και εξέτασης, η Μητρόπολη Σικάγου θα επιστρέψει την εικόνα στην Αγία Τριάδα και θα εκδώσει επίσημη δήλωση σχετικά με τη φύση αυτού φαινομένου" - προσθέτει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Ακόμη η Ιερά Μητρόπολη Σικάγου ζητά από τους πιστούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση, τονίζοντας ότι η πίστη δεν στηρίζεται σε "σημάδια" αλλά στον ζώντα Ιησού Χριστό που σταυρώθηκε για εμάς.
Να σημειωθεί πάντως ότι ο Ιερός Ναός αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και θα οδηγηθεί στο αρμόδιο δικαστήριο την Τρίτη το πρωί.
Υπεύθυνοι της Αγίας Τριάδας δηλώνουν ότι η τράπεζα απέρριψε το αίτημά τους για δανεισμό αφού η εκκλησία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει το 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές που απαιτούνταν για την σωτηρία της.