Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Όπλισαν την Αντιρωσική προπαγάνδα σε Ελλάδα και Κύπρο ξεχνώντας τα αλλότρια κίνητρα των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων

 
 
Tα περί «5ης φάλαγγας» της Ρωσίας και οι «πεμπτοφαλαγγίτες»
Η ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ, ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ «ΚREMLIN WATCH REPORT»
ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗΝ ΨΕΥΔΗ

Αν, όπως ισχυρίζονται οι «εμπειρογνώμονες» της Δεξαμενής Σκέψης των Ευρωπαϊκών Αξιών, η Ρωσία ευθύνεται για «χαλάστρες» στο Κυπριακό, τότε εύλογα αντιστρέφεται το ερώτημα, γιατί οι δημοκρατικές χώρες της Δύσης, που τάχα μου κινδυνεύουν από τη ρωσική επιρροή, δεν κούνησαν για 44 τόσα χρόνια το δακτυλάκι τους κατά της Τουρκίας πιέζοντάς την αποτελεσματικά και με κυρώσεις να αποσύρει τα στρατεύματά της;

Όταν τα εγκλήματα είναι ασήκωτα για τους αίτιους και πρωταίτιους της κυπριακής τραγωδίας. Όταν οι ευθύνες τεκμηριώνονται με καταπελτικά στοιχεία εναντίον τους στα κατάστιχα της Ιστορίας, δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά με τη μέθοδο της παραχάραξης και της δυσφήμησης αθώων και δικαίων, ν’ ανατραπεί η εικόνα που εμπεδώθηκε εδώ και 50 χρόνια στη συνείδηση του κυπριακού λαού. Στόχος τους είναι να «δικαιωθούν» οι πραγματικοί μακελάρηδες της Κύπρου και να αποενοχοποιηθούν οι πεμπτοφαλαγγίτες τους που σήκωσαν τα όπλα εναντίον της ίδιας τους της πατρίδας. Πρόδηλος ο σκοπός τους. Να κατηγορηθούν όσοι δεν έβλαψαν ποτέ την Κύπρο και να προετοιμαστεί ψυχολογικά ο λαός ν’ αποδεχθεί ως σωτήρες τους καταστροφείς του. Το συνδικάτο του εγκλήματος ΝΑΤΟ - CIA και λοιπούς συμμάχους.

Η αντιρωσική υστερία και δυσφημιστική προπαγάνδα κατά του δημοκρατικά εκλελεγμένου με συντριπτική πλειοψηφία Ρώσου Προέδρου, εσχάτως διοχετεύεται ποικιλοτρόπως και στο νησί μας. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία η υποτιμητική αναφορά περί «καθεστώς» Μόσχας, αντί ρωσικής κυβέρνησης, η οποία εκλέχθηκε νόμιμα και με δημοκρατικές διαδικασίες. Η Κύπρος -μια χώρα που δεν μάτωσε, που δεν πόνεσε ποτέ από «ρωσικό χέρι» ή συνωμοσίες που της ακρωτηρίασαν τα εδάφη της, τα οποία βρίσκονται ακόμα με τη δική τους ενοχή και ανοχή υπό τουρκική κατοχή- πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης. Να εμπιστευθεί τους εχθρούς ως φίλους και να απαρνηθεί τους φίλους ως εχθρούς.
Έτσι ξεκινά εργολαβικά να διοχετεύεται, με αμείωτο θράσος, μια άθλια αντιρωσική προπαγάνδα στην Κύπρο, προκειμένου να τρωθεί και διαβρωθεί το λαϊκό αίσθημα υπέρ των χωρών που στήριξαν τον τόπο μας διαχρονικά.
Στις 20 Αυγούστου, στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», δημοσιεύτηκε έκθεση του «Kremlin Watch Report»* και συγκεκριμένα μια ανάλυση της δεξαμενής σκέψης «Ευρωπαϊκές Αξίες» (European Values). Σύμφωνα με την εν λόγω ανάλυση, που είναι ένα δείγμα μαύρης προπαγάνδας:
«Τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα αποτελούν μιας μορφής 5η φάλαγγα των ρωσικών συμφερόντων και παράνομων ενεργειών στον χώρο της Ευρώπης. Θεωρούνται ως οι χώρες χωρίς καμιά ουσιαστική αντίδραση στις ‘ανατρεπτικές δραστηριότητες’ του Κρεμλίνου».
Η έκθεση αφιερώνει δύο σελίδες για τις σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας, σημειώνοντας και καταγράφοντας ανακρίβειες, ανυπόστατους ισχυρισμούς και αξιόποινα ψεύδη.
Μέσα από την αντιρωσική προπαγάνδα βγαίνει αβίαστα και το ζητούμενο της άθλιας αυτής ανάλυσης: Αφού σημειώνεται το γεγονός ότι η Κύπρος δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει ότι «η Λευκωσία δεν έχει στις προτεραιότητές της τις σχέσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ και ότι προβαίνει σε κινήσεις που κατά κάποιον τρόπο υποσκάπτουν τη συνεργασία των δύο θεσμών».
Κτυπά, δηλαδή, κέντρο, αποκαλύπτοντας τα πραγματικά και αλλότρια κίνητρα των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων. Η λύση που θα αναζητηθεί στο Κυπριακό να είναι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Περί ωμοτήτων
Γράφει, επίσης, «για ωμότητες από μέρους της Μόσχας, που δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν στην Κύπρο», χωρίς, ωστόσο, να τις κατονομάζει, εφόσον είναι ανύπαρκτες ή βρίσκονται στη φαντασία των συγγραφέων της έκθεσης.
Δεν γράφει, όμως, για τις ΝΑΤΟϊκές ωμότητες που έγιναν στο νησί από την Τουρκία, η οποία εισέβαλε με τη σύμφωνο γνώμη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και έκτοτε συνεχίζει τις ωμότητες με την ανοχή της, όπως και με τη χρηματοδότησή της.
Ούτε και κάνει καμιάν αναφορά για τους πεμπτοφαλαγγίτες που προετοίμασαν την τουρκική εισβολή. Τους πραξικοπηματίες και λοιπούς ατιμώρητους ενόχους της κυπριακής τραγωδίας.
Για το «Κremlin Watch Report», η Μόσχα είναι η μεγάλη ένοχη για όλα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο. Η πραγματική, όμως, πέμπτη φάλαγγα και οι πεμπτοφαλαγγίτες δεν καταγράφονται πουθενά.
Ακολούθως, στην έκθεση επαναλαμβάνεται το μεγάλο παραμύθι που είχαν προβάλει ευρωπαϊκά Μ.Μ.Ε., όπως το περιοδικό Politico και η εφ. ΠΟΛΙΤΗΣ (η οποία κατέχει τα σκήπτρα της αντιρωσικής προπαγάνδας στο νησί ), ότι δήθεν η Μόσχα υποσκάπτει τις συνομιλίες για διευθέτηση του Κυπριακού.
Κανένα στοιχείο, ωστόσο, δεν παρατίθεται για το είδος των υποσκάψεων.
Αν, όπως ισχυρίζονται οι «εμπειρογνώμονες» της Δεξαμενής Σκέψης των Ευρωπαϊκών Αξιών, η Ρωσία ευθύνεται για «χαλάστρες» στο Κυπριακό, τότε εύλογα αντιστρέφεται το ερώτημα, γιατί οι δημοκρατικές χώρες της Δύσης, που τάχα μου κινδυνεύουν από τη ρωσική επιρροή, δεν κούνησαν για 44 τόσα χρόνια το δακτυλάκι τους κατά της Τουρκίας πιέζοντάς την αποτελεσματικά και με κυρώσεις να αποσύρει τα στρατεύματά της; Είμαστε ή δεν είμαστε η μοναδική χώρα της Ε.Ε. με στρατεύματα κατοχής; Πού είναι οι ευρωπαϊκές αξίες, για τις οποίες κόπτονται οι συγγραφείς και εμπειρογνώμονες του «Παρατηρητηρίου του Κρεμλίνου»;

Ποιοι σέβονται και εφαρμόζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Ο μοναδικός αξιωματούχος κράτους που αρνήθηκε να συναντηθεί στα κατεχόμενα και στο λεγόμενο προεδρικό με τον κατοχικό ηγέτη Μ. Ακιντζί, ήταν ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ. Όταν επισκέφθηκε την Κύπρο και ερωτήθηκε κατά πόσον θα συναντηθεί και με τον Ακιντζί, η απάντηση του Λαβρόφ ήταν άμεση. Τόνισε πως η χώρα του δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, σέβεται και δεσμεύεται με τα ψηφίσματα των Ην. Εθνών.
Ποιοι άλλοι συμπεριφέρθηκαν ανάλογα, σεβόμενοι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ; Ουδείς. Αμερικανοί, Βρετανοί και άλλοι αξιωματούχοι δυτικών χωρών μπαινοβγαίνουν στα κατεχόμενα ως να είναι ένα αναγνωρισμένο κράτος και όχι ένα υποτελές μόρφωμα της Τουρκίας (όπως, άλλωστε, αναφέρουν και τα σχετικά ψηφίσματα).
Αλήθεια, ποιος υποσκάπτει τις συνομιλίες για διευθέτηση του Κυπριακού; Η Μόσχα ή οι πραγματικοί αίτιοι και πρωταίτιοι της καταστροφής της Κύπρου, που επιδιώκουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να επισημοποιηθούν τα τετελεσμένα της εισβολής με περισσότερες παραχωρήσεις προς την Τουρκία;
Η μοναδική αλήθεια που καταγράφεται στην περιβόητη ανάλυση είναι η αναφορά ότι: «Η Κύπρος ανήκει σε εκείνη την ομάδα χωρών που δεν διακινδυνεύουν ή δέχονται απειλές από τη Ρωσία και διατηρούν στενές σχέσεις με τη Μόσχα. Η Ρωσία υποστηρίζει την ακεραιότητα της νήσου από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, καθιστώντας τη Μόσχα έναν ισχυρό εταίρο για τη Λευκωσία».
Και η πραγματικότητα είναι πως η Κύπρος ποτέ δεν κινδύνευσε, ούτε και αισθάνεται ότι κινδυνεύει από τη Ρωσία. Οι κίνδυνοι από αλλού προέρχονται και είναι γνωστό ποιοι καραδοκούν.

Οι θεατρινισμοί…
Τώρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος βρίσκεται σε μια διαμάχη με τον Τούρκο Πρόεδρο (εν πολλοίς θεατρινίστικη) για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα. Στα οικονομικά μπορεί να βρίσκονται στα «μαχαίρια», αλλά στον στρατιωτικό τομέα συνεργάζονται απόλυτα. Να μην εκπλαγούμε, αν η Κύπρος αποτελέσει ξανά το μεγάλο θύμα (όπως έγινε και με την εισβολή στο Ιράκ, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις) στα παζάρια της συναλλαγής ΗΠΑ-Τουρκίας, για να λύσουν τις μεγάλες τους διαφορές.
Ο κυπριακός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε που ο τόπος βρισκόταν κάτω από απειλές και κινδύνους αφανισμού, είναι ο ρωσικός λαός και οι εκάστοτε ηγεσίες του που έσπευδαν να βοηθήσουν όταν τους το εζητείτο. Όση μαύρη προπαγάνδα και να χύσει το «Παρατηρητήριο του Κρεμλίνου» εναντίον της Ρωσίας, ο κυπριακός λαός γνωρίζει τους πραγματικούς του φίλους, όπως και τους εχθρούς του, που του κτυπούν την πόρτα ως φίλοι.
Οι εμπειρογνώμονες
Να σημειώσουμε ότι η περιβόητη ανάλυση περί «5ης φάλαγγας της Ρωσίας στην Κύπρο έγινε με τη διαβούλευση-συμμετοχή 16 κυβερνητικών και μη κυβερνητικών εμπειρογνωμόνων από 12 ευρωπαϊκές χώρες. Αν οι εν λόγω εμπειρογνώμονες είναι της ίδιας «εμβέλειας» με αυτούς που έγραψαν και το περιβόητο «γλωσσάρι» προς δημοσιογράφους για το Κυπριακό, τότε είναι για να τους κλαίνε και οι ρέγγες.

Ποια η δράση του Παρατηρητηρίου
* Τhe Kremlin Watch is a strategic program of the European Values Think-Tank which aims to expose and confront instruments of Russian influence and disinformation operations focused against western democracies. Μετάφραση: Το Παρατηρητήριο του Κρεμλίνου είναι ένα στρατηγικό πρόγραμμα της Δεξαμενής Σκέψης των «Ευρωπαικών Αξιών», το οποίο στοχεύει να εκθέσει και να αντιμετωπίσει με εργαλεία τη ρωσική επιρροή και παραπληροφόρηση, η οποία επικεντρώνεται εναντίον των δημοκρατικών χωρών της Δύσης