Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Αλβανία: Ξαναζωντανεύει η Ένωση Νέων της ελληνικής μειονότητας

Άγ. Σαράντα.

Προσδίδοντας με ουσιαστικό τρόπο το μήνυμα της συνέχειας του οργανωμένου αγώνα και αυτόνομης πολιτικής έκφρασης δια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ,


 για το σύνολο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, σε μια συμβολική ημέρα όπως αυτή της Επετείου ίδρυσης της Οργάνωσης, δεκάδες νέοι είχαν σήμερα, Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 την δική τους πολιτική εκδήλωση.
 

Συγκεκριμένα, αφού συμμετείχαν στις υπόλοιπες δραστηριότητες, συνήλθαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ώστε να κάνουν πραγματικότητα την εδώ και λίγους μήνες πρωτοβουλία τους για την επανενεργοποίηση-επανίδρυση της Δημοκρατικής Ένωσης Νέων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ΟΜΟΝΟΙΑ.







Στην ουσία πρόκειται όχι μόνο για την  εκπλήρωση καταστατικής πρόβλεψης της Οργάνωσης και δέσμευσης της πρόσφατης Συνδιάσκεψης της αλλά και για τη διεύρυνση της δομής σε ομάδες που μπορούν ουσιαστικά να συμβάλουν στην ανανέωση των αποθεμάτων στελέχωσης και ενδυνάμωσης του αγώνα. Τούτο το δεύτερο μάλιστα με πιο σύγχρονους και αποδοτικούς τρόπους που μόνο οι νέοι γνωρίζουν και μπορούν.



Στη συνάντηση αποφασίστηκε ώστε απ τη μια η Ένωση Νέων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να ενισχύσουν τον προεκλογικό αγώνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ στην άμεση εκλογική αναμέτρηση και απ την άλλη να προχωρήσουν εντατικά διαδικασίες δικής τους πρωτοβουλίας για τη σύγκλιση κανονικής Συνδιάσκεψης.



Στη συνάντηση των Νέων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μίλησε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Βασίλης Κάγιος ευχαριστώντας για την συμμετοχή και την αφοσίωση των νέων στον αγώνα για καλύτερο αύριο. Επισήμανε την  ανάγκη που έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και το σώμα της ΕΕΜ για την παρουσία των νέων στα κοινά πράγματα της ιδιαίτερης πατρίδας.



Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες τους υπενθύμισε τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η ΕΕΜ για να συνεχίσει την ιστορική της παρουσία στα πάτρια εδάφη. Τους παρότρυνε ώστε εκμεταλλευόμενοι τις τεράστιες δυνατότητες που σήμερα παρέχει η τεχνολογία της επικοινωνίας να δικτυωθούν καλύτερα μεταξύ τους με περισσότερη εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη και αγωνιστική διάθεση. Οι νέοι της ΕΕΜ είναι απ τα πλέον καταρτισμένα τμήματα της κοινωνίας της Αλβανίας και οφείλουν ώστε να συμβάλουν με τις ειδικές γνώσεις τους για την αναγέννηση του κοινοτικού βίου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.



Τη χαρά και συγκίνηση που σε πείσμα των καιρών οι νέοι της ΕΕΜ είναι παρόντες και με αίσθημα ευθύνης για τις τύχες του τόπου τους εξέφρασε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Λάμπρος Κακκίσης.


Μετά και από συζητήσεις και παρεμβάσεις των ίδιων των νέων η Συνάντηση προχώρησε στη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής με εκπροσώπηση απ όλα τα Παραρτήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Πρόεδρος της εξελέγη ο κ. Σωτ. Κέντρος, φιλόλογος.



Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας 
Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας 
«ΟΜΟΝΟΙΑ»