Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Η Μόσχα επέκρινε τις ΗΠΑ που παρότρυναν γερμανικές εταιρίες να απέχουν από το ρωσικό αέριο

 
 
Απαράδεκτη χαρακτήρισε την δραστηριότητα του Αμερικανού πρέσβη στο Βερολίνο σχετικά με την υπονόμευση του έργου του αγωγού Nord Stream 2, η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
Η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επέκρινε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γερμανία επειδή προσπάθησε να επηρεάσει τις γερμανικές επιχειρήσεις που εργάζονται στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 να εγκαταλείψουν το έργο.
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι ο Ρίτσαρντ Γκρένελ είχε αποστείλει επιστολές σε εταιρείες που συμμετείχαν στο έργο που επιδιώκει να φέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη διαμέσου της Βαλτικής Θάλασσας, αναφέροντας σε αυτές ότι οι εταιρίες θα αντιμετωπίσουν σημαντικό κίνδυνο κυρώσεων.
«Είναι μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας… περιορισμού της Ρωσίας παγκοσμίως… Φυσικά, είναι απαράδεκτο και κάτι που δεν πρέπει να κάνει ένας πρεσβευτής, στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο», δήλωσε η Ζαχάροβα στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1.
Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι μια κοινοπραξία του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών. Στόχος της είναι να παραδίδει ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση 55 δισ. κυβικά μέτρα (1,9 τρισ. κυβικά πόδια) ρωσικού φυσικού αερίου. Το έργο έχει γίνει ευπρόσδεκτο από ορισμένες χώρες της Ευρώπης, ενώ συναντά τις έντονες αντιδράσεις άλλων χωρών οι οποίες πιστεύουν ότι μπορεί να αυξήσει την εξάρτησή τους από τη Ρωσία.
https://sputniknews.gr/oikonomia/201901151899750-mosxa-epekrine-hpa-parotrunan-etairies-aerio/