Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Μ.Σαλβίνι πέταξε εκτός χώρας ιμάμη: «Πήγαινε σπίτι σου» - Ενθουσιασμός στην Ιταλία

 
 
Ιστορική στιγμή για την Ιταλία, o M.Σαλβίνι υπέγραψε την απέλαση Ιμάμη με την κατηγορία του εξτρεμισμού.
Μάλιστα ο ίδιος δημοσίευσε και την φωτογραφία με την υπογραφή του εγγράφου(με απλό στυλό) απέλασης γράφοντας "Πήγαινε στο σπίτι σου"!
Ο ενθουσιασμός των Ιταλών είναι διάχυτος κάτι που αποτυπώνεται συνέχεια και στις δημοσκοπήσεις. Πρώτο κόμμα η Λέγκα.
Ο υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να υπογράφει τα έγγραφα της απέλασης ενός αλλοδαπού ιμάμη.
 
Την ανακοίνωση την έκανε ο ίδιος ο Μ.Σαλβίνι.
Όπως σημειώνει ο Ιταλός υπουργός ο ιμάμης οδηγείται σε απέλαση λόγω προτροπής για τρομοκρατικές ενέργειες σε ιταλικό έδαφος.
Σύμφωνα με ιταλικές πηγές, ο ιμάμης που εκδιώχθηκε είναι ο Ahmed Elbadry Elbasiouny Aboualy, αιγύπτιος 35 ετών. Ήταν στην Ιταλία από το 2005 και παρά το εξτρεμιστικό του κήρυγμα παρέμενε ανενόχλητος.
Τον ιμάμη όμως πλέον τον "τσίμπησε" η ιταλική αστυνομία όπου έκανε την δουλειά της.
Οι υποψίες των Αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν από ανάλυση φακέλων και τηλεφώνων σε υπολογιστές που χρησιμοποιούσε.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές της Ιταλίας, ο ιμάμης είχε επιτεθεί το 2009 στην Daniela Santanchè κατά την διάρκεια διαδήλωσης για τον φερετζέ των μουσουλμάνων γυναικών ενώ είχε επικίνδυνες "επαφές" με τον Mohamed Game, τον συγγραφέα της επίθεσης σε θέση του Στρατού στην Santa Barbara στο Μιλάνο.
"Θυμάμαι πολύ καλά αυτόν τον κύριο που μου έσπασε δύο πλευρά στο όνομα της θρησκευτικής ειρήνης" έγραψε η Daniela Santanchè.
Επιπλέον ο ιμάμης είχε επαφές και με παράνομα τζαμιά και ισλαμικά "πολιτισμικά κέντρα" για διάδοση τζιχαντισμού.
Μην ξεχνάμε πως ο επικεφαλής της Λέγκας είχε εκφράσει και παλαιότερα την υποστήριξη του στον καγκελάριο της Αυστρίας όσο αφορά απελάσεις ιμάμηδων και "λουκέτα" σε τζαμιά λέγοντας ότι «αυτοί που εκμεταλλεύονται την πίστη τους για να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μιας χώρας πρέπει να απελαθούν».
Ιταλία: Πρώτο κόμμα παραμένει η Λέγκα σε νέα δημοσκόπηση
Προβάδισμα της τάξεως των δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Κινήματος Πέντε Αστέρων, δίνει στη Λέγκα του Βορρά η νέα δημοσκόπηση (8 Οκτωβρίου 2018) της «Tecnè» για την Ιταλία.
Ωστόσο, το κόμμα του Matteo Salvini έχει απωλέσει μία (1) μονάδα σε σύγκριση με την ακριβώς προηγούμενη έρευνα της εταιρείας, με ποσοστό 31% στην πρόθεση ψήφου. 
Το συγκυβερνών κόμμα παρέμεινε στο 29%, ενώ ακολουθούν, με επίσης αμετάβλητο ποσοστό, οι Σοσιαλδημοκράτες, στο 17%.
Το Forza Italia ακολουθεί με 11% (αμετάβλητο), με τα Αδέρφια της Ιταλίας και τους Ελεύθερους και Ίσους να συγκεντρώνουν 4% (+1%) και 2% (αμετάβλητο), αντίστοιχα, 



 https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/719802_me-synoptikes-diadikasies-o-msalvini-petaxe-ektos-italias-imami