Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Το μεγαλύτερο οπλοστάσιο της ISIS άφησαν πίσω τους οι τζιχαντιστές παρήχθησαν στις ΗΠΑ, το Ισραήλ αλλά και αλλού στην Μέση Ανατολή

Κατάρρευση ISIS: Τεράστιο οπλοστάσιο στα χέρια των συριακών ΕΔ με την απελευθέρωση πόλης στην Deir ez-Zor (φωτό, βίντεο)
Ένα τεράστιο οπλοστάσιο διαφόρων όπλων, εγκαταστάσεων παραγωγής
καθώς και ένας στόλος παγιδευμένων και τεθωρακισμένων οχημάτων ανακαλύφθηκε στο προπύργιο του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους (ISIS ή Daesh) στην Al-Mayadeen που βρίσκεται στην περιφέρεια της Deir ez-Zor στην Συρία.
Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT ο επικεφαλής των «Tiger Forces» των συριακών Ενόπλων Δυνάμεων, ταξίαρχος Suheil Salman al-Hassan, με το ψευδώνυμο «Τίγρης», ανακάλυψε αποθήκες γεμάτες όπλα στην Al-Mayadeen που άφησαν πίσω τους οι τζιχαντιστές του ISIS στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την πόλη.
«Οι αποθήκες όπλων εδώ είναι απλά τεράστιες. Είμαι απλά σοκαρισμένος από την ποσότητα των οπλών που είδα» είπε ο αντισυνταγματάρχης Rahmi Mauwas που βρίσκεται στο μέτωπο. «Υπάρχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες όπλα και πυρομαχικά διαφόρων ειδών», τόνισε.
Εκτός από τα όπλα που φέρεται ότι παρήχθησαν στις ΗΠΑ, το Ισραήλ αλλά και αλλού στην Μέση Ανατολή, οι συριακές ΕΔ ανακάλυψαν ότι οι τρομοκράτες είχαν οργανώσει την δική τους παραγωγή όπλων στην πόλη.
Διάσπαρτα στην Al-Mayadeen βρέθηκαν και πολλά αυτοκίνητα που είχαν μετατραπεί ώστε να χρησιμοποιηθούν ως βόμβες ή οχήματα αυτοκτονίας μαζί με «άλλα άρματα μάχης και Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ)» όπως αναφέρουν πηγές.
«Η πόλη θεωρείτο ως η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική πρωτεύουσα του ISIS στην επαρχία Deir ez-Zor» είπε ο Mauwas.
«Ήμασταν σε θέση να σπάσουμε την άμυνα του εχθρού που είχε συγκεντρωθεί στην είσοδο της πόλης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μπορέσαμε να καταστρέψουμε την πρώτη γραμμή άμυνας του ISIS η οποία οδήγησε στην πλήρη κατάρρευσή τους» συμπλήρωσε.
Η Al-Mayadeen βρίσκεται μόλις 45 χλμ. νοτιοανατολικά της Deir ez-Zor που απελευθερώθηκε από κυβερνητικά στρατεύματα το Σάββατο με την βοήθεια της ρωσικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η πόλη ήταν το μεγαλύτερο προπύργιο του ISIS στην κοιλάδα του Ευφράτη και το κύριο οχυρό τους στην ανατολική Συρία το οποίο είχε ενισχυθεί με τζιχαντιστές από το Ιράκ.
Ο συριακός Στρατός συνεχίζει την προέλασή του ενάντια των θέσεων των τρομοκρατών στην περιοχή την στιγμή που επιχειρήσεις εξουδετέρωσης ναρκών στην πόλη βρίσκονται σε εξέλιξη.








 http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/639031_terastio-oplostasio-toy-isis-sta-heria-ton-syriakon-ed-meta