Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Στοχευμένη ρατσιστική επίθεση σε Έλληνες που υπηρετούν την πατρίδα

Προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια διενεργείται για τις επιθέσεις εναντίον τους και τους τραυματισμούς συνολικά επτά προσώπων (μεταξύ των οποίων και τρεις πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων) από ομάδα νεαρών χθες το απόγευμα στο Μοναστηράκι.
Εκτός από τους τρεις Ευέλπιδες, οι δύο από τους οποίους μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν ένας φαντάρος και τρεις ακόμα διερχόμενοι από το σημείο, ηλικίας 47, 35 και 26 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων εντόπισε τρεις δόκιμους αξιωματικούς της σχολής Ευελπίδων κοντά στο σταθμό στο Μοναστηράκι και τους επιτέθηκε φωνάζοντάς τους ότι είναι ακροδεξιοί φασίστες. Οι τρεις πρωτοετείς δόκιμοι που προφανώς ήταν με άδεια από το Σχολή τους και επέστρεφαν σε αυτήν,προσπάθησαν να ξεφύγουν, μπαίνοντας σε κοντινή καφετέρια. Προηγουμένως όμως οι νεαροί που τους είχαν επιτεθεί πρόλαβαν και τους χτύπησαν γι' αυτό και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο να τους παραλάβει καθώς- όπως λένε μάρτυρες- έφεραν ελαφρά τραύματα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες ήταν μεταξύ περίπου 30 ατόμων, λίγο πριν από την αντιφασιστική αντισυγκέντρωση στο Σύνταγμα και αναζητούνται.
Τους Ευέλπιδες επισκέφθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν Ευέλπιδες -Προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια | iefimerida.gr