Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Πειραιώς Σεραφείμ: ''Χρειάζεται αντίσταση''

Τον έντονο προβληματισμό του για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα μας εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σήμερα Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε
στον Alpha 98.9 και την εκπομπή «Καλή Παρέα» του Δημήτρη Αλφιέρη.
Μιλώντας για τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο περί «αλλαγής φύλου», σημείωσε πως «δεν υπάρχει ανθρώπινο δικαίωμα, εάν δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανθρώπινη φύση. Αυτό λοιπόν το τόσο πασίδηλο γεγονός, καταστρατηγήθηκε με αυτό το νόμο».
Ερωτώμενος για την κατάσταση της εγκληματικότητας την χαρακτήρισε «τραγική», συμπληρώνοντας πως αυτό οφείλεται και σε διάφορους παράγοντες όπως «ο ‘’νόμος Παρασκευόπουλου’’ ο οποίος έβγαλε από τις φυλακές δώδεκα χιλιάδες κακοποιά πρόσωπα εκ των οποίων δύο χιλιάδες βαρύτατους εγκληματίες, βαρυποινίτες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι οποίοι βρίσκονται εκτός φυλακών, με την άσχημη συγκυρία ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα, δρουν και δημιουργούν όλη αυτή την εγκληματικότητα».
Επεσήμανε επίσης τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν προκύψει από την κατάργηση της ομάδας «ΔΙΑΣ» η οποία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «ήταν μια αποτρεπτική δύναμη… Σήμερα πια υπάρχει ένας φόβος, υπάρχει ανασφάλεια και υπάρχει μια μεγάλη ανθρώπινη αδυναμία για την ομαλή διαβίωση σε αυτή την ωραία χώρα την οποία μας χάρισε ο Θεός».
Σχετικά με το θέμα «αλλαγής φύλου» αναφέρθηκε και στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος «η οποία παρακάλεσε την πολιτεία να μην συνεργήσουν σε αυτή την απαράδεκτη και εντελώς εκτός λογικής και ανθρώπινης τάξεως και πίστεως ενέργεια και ψήφιση. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και βέβαια αυτό είναι γενικά ένα γεγονός που καταδεικνύει το ήθος όλων αυτών που από τη μία πλευρά παρουσιάζονται, εμφανίζονται ως διαπρύσιοι κήρυκες της Δημοκρατίας και από την άλλη περιφρονούν τον θεσμικό εταίρο του Κράτους που είναι η Εκκλησία, η οποία έχει την ευθύνη για την πνευματική καθοδήγηση του λαού μας. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός των λεγόμενων ‘’διακριτών ρόλων’’ υπογράμμισε, τονίζοντας πως «η Εκκλησία δεν επιζητεί πολιτική εξουσία και πολιτική δύναμη».
«Δεν υπάρχει καμία μα καμία παρέμβαση της Εκκλησίας στα της πολιτείας πράγματα. Η πολιτεία νομοθετεί εις βάρος του ήθους, του δόγματος, της πίστεως της Εκκλησίας, όχι τώρα από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά διαχρονικά» επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος θυμίζοντας σειρά θεμάτων όπως ο πολιτικός γάμος, το αυτόματο διαζύγιο, οι αμβλώσεις, η καύση των νεκρών, το σύμφωνο συμβίωσης και άλλα.
«Είμαστε ένα Ορθόδοξο Έθνος που λειτουργούμε και ζούμε μέσα σε ένα ουδετερόθρησκο κράτος» είπε, συμπληρώνοντας: « ο νόμος που ψηφίστηκε είναι κατά βάση ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας. που στοχοποιεί τον άνθρωπο ως ελεύθερο ον και θέλει να τον κατασκευάσει άνευρο, ανυποψίαστο και εύχρηστο σε κάθε είδους καταδολίευσης της ελευθερίας του. Κάθε άνθρωπος ο οποίος δεν σέβεται τη φύση του, δεν σέβεται τίποτα».
Ταυτόχρονα ο Σεβασμιώτατος μίλησε και για την νομιμοποίηση της καννάβεως με το «δήθεν πρόταγμα της φαρμακευτικής χρήσεως».
«Εδώ καταργείται ουσιαστικά η διάκριση μεταξύ των ναρκωτικών, της απαγορεύσεως των ναρκωτικών, τα οποία δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται σε μαλακά και σκληρά. Τα ναρκωτικά είμαι όλα τα ίδια, θανατηφόρα» σημείωσε.
«Θα φανεί από το γεγονός ότι θα επιτρέπεται η καλλιέργεια αυτού του ναρκωτικού φυτού μόνον από συγκεκριμένες, οριοθετημένες και σαφώς προβλεπόμενες εταιρείες οι οποίες θα ελέγχονται αυστηρότατα από το κράτος» υπογράμμισε με έμφαση, επισημαίνοντας ότι εάν οι ειδικές εταιρείες δεν παράγουν συγκεκριμένη ποσότητα που θα χρησιμοποιείται μόνο και μόνο «για την άντληση ιατρικών στοιχείων που έχει το φυτό αυτό, για την βοήθεια διαφόρων περιπτώσεων ιατρικής φύσεως, τότε θα είναι μία άλλη μορφή καταδολίευσης και ψευδούς ενημέρωσης του κόσμου, με μόνο σκοπό το να αποποινικοποιηθεί η χρήση της κάνναβης και να κυκλοφορηθεί αυτό το προϊόν για να δημιουργηθεί μια νέα γενιά ανθρώπων οι οποίοι θα έχουν άλλο ιδεολόγημα, άλλη αντίληψη, δηλαδή θα είναι εύχρηστοι για τα προτάγματα της νέας εποχής. Αυτό είναι το μυστικό και δεν είναι σενάριο συνωμοσιολογίας, αλλά είναι πραγματικά γεγονότα».
Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων ο οποίος είχε πει πως το τρίπτυχο Πατρίδα – Θρησκεία - Οικογένεια είναι παρωχημένο, τονίζοντας πως «εάν αυτές τις διαχρονικές αξίες που καθορίζουν την ιδιοπροσωπεία του Έθνους μας τις καταστρέψουμε, είναι δεδομένο ότι θα φτιάξουμε έναν λαό άγευστο από ιδεώδη, από ηρωικά πρότυπα».
«Χρειάζεται αντίσταση και νομίζω ότι η Εκκλησία όπως και κάθε άνθρωπος καλής θελήσεως το αντιλαμβάνεται αυτό και ότι θα πρέπει να πολεμήσει και να αγωνιστεί για αυτό», συμπλήρωσε.
Τέλος, ερωτώμενος για το μάθημα των Θρησκευτικών το χαρακτήρισε ως «μια θρησκειολογική σούπα», προκειμένου «να επιτευχθεί ο συγκρητισμός και τελικά η αθεΐα των παιδιών. Αυτός είναι ο στόχος και για αυτόν ακριβώς το λόγο πολύ σωστά και πολύ ορθά η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων διαμαρτύρεται και προτρέπει τους γονείς να δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να εμπλακούν σε μία τέτοια θρησκειολογική σύγχυση που τελικό στόχο έχει την απαξίωση της Θεολογίας και του Θρησκευτικού συναισθήματος. Αυτό άλλωστε γράφει ο Μακαριώτατος στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Δυστυχώς ο διάλογος Εκκλησίας και Πολιτείας δεν είχε ουσιαστικό περιεχόμενο, δεν ξεκίνησε από μηδενική βάση».
«Έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένουμε από μέρα σε μέρα την έκδοση της αποφάσεως που θέλω να πιστεύω ότι θα δικαιώνει την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και τους Ορθόδοξους γονείς στη χώρα μας, οι οποίοι υφίστανται με τον τρόπο αυτό και το μάθημα αυτό όπως διδάσκεται πλέον, δυσμενέστατη διάκριση μεταξύ των άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων της χώρας, οι οποίοι έχουν καλύτερα μεταχείριση», κατέληξε.

 

http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/17564-peiraios-serafeim-xreiazetai-antistasi