Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Η ISIS μεταλλάσεται και φτιάχνει προπύργια σε πολλές χώρες

Aρχηγός της ρώσικης (FSB): η ISIS δημιούργησε ένα νέο « παγκόσμιο τρομοκρατικό » δίκτυο μετά την ήττα της σε Συρία.Ποιές χώρες αφορά ο επεκτατισμός της ISIS……
Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB) της Ρωσίας, Aleksandr Bortnikov, προειδοποίησε ότι η ISIS δημιούργησε ένα νέο « παγκόσμιο τρομοκρατικό » δίκτυο μετά την ήττα της  στη Συρία και το Ιράκ.
Προειδοποίησε ότι η αποτυχημένη προσπάθεια της τρομοκρατικής ομάδας για τη δημιουργία ενός χαλιφάτου δεν σημαίνει ότι δεν θα αποτελεί πλέον απειλή.
Ο κ. Bortnikov δήλωσε ότι η ηγεσία της ISIS έχει δώσει στους συνεργάτες της ένα «παγκόσμιο στρατηγικό καθήκον» για να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της ως ένα διεθνές ζήτημα τζιχάντ, προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες των IS και άλλων διεθνών τρομοκρατικών ομάδων έχουν καθορίσει τον παγκόσμιο στρατηγικό στόχο τους ως τη δημιουργία ενός νέου , παγκόσμιου τρομοκρατικού δικτύου.
Οι ένοπλοι εξαπλώνονται σκόπιμα πέρα ​​από τη Μέση Ανατολή, συγκεντρώνονται σε ασταθείς περιοχές με στόχο τη δημιουργία νέων σημείων έντασης και ένοπλης σύγκρουσης.
« Αυτό αποδεικνύει τη φύση και την επέκταση της γεωγραφίας των πιο πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων τους. »
« Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των θυμάτων των επιθέσεων σε Αφγανιστάν, Συρία, Ιράν, Ιράκ, Αίγυπτο, Μάλι, Τουρκία, Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Σουηδία, Φινλανδία και σε άλλες χώρες ανέρχεται σε εκατοντάδες. »
Τόνισε επίσης ότι η ISIS βρίσκεται στο Αφγανιστάν και μπορεί να προσπαθήσει να επεκτείνει την επιρροή της στην Ινδία, την Κίνα, το Ιράν και την Κεντρική Ασία.
Υπάρχουν επίσης οχυρά στην Υεμένη, την Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία.
Ωστόσο, ο κ. Bortnikov δήλωσε ότι οι ηγέτες της ISIS ζητούν από τους οπαδούς της να παραμείνουν στις χώρες από τις οποίες προέρχονται, αντί να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για τζιχάντ.
Είπε: «Η επικίνδυνη τάση που προκαλεί ανησυχία μεταξύ των ειδικών υπηρεσιών είναι η εξάπλωση του αποκαλούμενου αυτόνομου τζιχάντ.
« Ένα από τα νέα του στοιχεία φαίνεται να είναι οι εκκλήσεις των ηγετών των οργανώσεν προς τους οπαδούς τους σε πολλές χώρες να μην έρχονται στη Συρία και το Ιράκ αλλά να παραμείνουν στους τόπους όπου ζουν για να πραγματοποιούν στοχευμένες επιθέσεις και να οργανώνουν τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια σε  ειρηνικό πληθυσμό.
Επιπλέον, ο κ. Bortnikov προειδοποίησε επίσης ότι η ISIS αποτελεί απειλή και για τον πληθυσμό του online .
Εκτός από τη διάδοση της προπαγάνδας και την εξεύρεση νέων προσλήψεων, δημιουργεί επίσης «διαχωρισμούς κυβερνοχώρου» για να πραγματοποιήσει επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.
Τον Μάιο, πάνω από 250.000 συστήματα υπολογιστών από 150 χώρες μολύνθηκαν με το ransomware της WannaCry. SyriaPulse 5.10.17
dimpenews.com