Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

Πένθιμες καμπάνες για την αλλαγή του φύλου

Αμβρόσιος: Να μην περάσουν αμαχητί και σιωπηλά ό,τι προσπαθούν να κάνουν οι σημερινοί κυβερνώντες

Η λήψη μέτρων διαμαρτυρίας ενάντια
στην υπερψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου αποφασίστηκε σε σύναξη κληρικών στο Αίγιο,
παρόντος του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε ότι οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα για μία εβδομάδα. 
«Δυστυχώς, η χριστιανική ηθική καταπατείται με νόμους, η Ελλάδα παύει να είναι χώρα πολιτισμού και γίνεται χώρα ασυδοσίας, ανηθικότητας και ανομίας. Η κυβέρνηση, κοντά της και τα υπόλοιπα κόμματα, περνούν συνεχώς νομοσχέδια, τα οποία είναι κόντρα στο θέλημα του Θεού» τόνισε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος και πρόσθεσε: «Το μόνο που επιθυμώ είναι να μοιραστώ μαζί σας την αγωνία της ψυχής μου, ώστε αυτή την αγωνία να τη μετατρέψουμε σε μια κίνηση διαμαρτυρίας.

Προτείνω, λοιπόν, να προβούμε, ως Μητρόπολις, σε μια δυναμική αντίδραση. όχι ότι με αυτόν τον τρόπο θα λύσουμε το πρόβλημα, αλλά θα ικανοποιήσουμε τη συνείδησή μας, πράττοντας το καθήκον μας.
Ετσι, ίσως μπορέσουμε να παρασύρουμε και κάποιους άλλους ώστε να γίνει μια… εξέγερση και να μην περάσουν αμαχητί και σιωπηλά ό,τι προσπαθούν να περάσουν οι σημερινοί κυβερνώντες».

Σύμφωνα με το ψήφισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν πένθιμα από χθες και η διαμαρτυρία θα κρατήσει έως το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την απόφαση οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα καθημερινά περίπου στις 12 το μεσημέρι και για τρία λεπτά.
Παράλληλα, η μητρόπολη ζητά να αναρτηθούν πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία του Αιγίου με ανάλογα συνθήματα κατά του νόμου. Ακόμη, αποφασίστηκε το συγκεκριμένο ψήφισμα να σταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.