Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Γεμάτες με τουρκικά πολεμοφόδια και φάρμακα οι αποθήκες των τζιχαντιστών στη Μανσούρα (βίντεο)

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν πριν μερικές ημέρες την πόλη Μανσούρα στην επαρχία της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
  
Αφού ασφάλισαν την πόλη από τους τρομοκράτες, οι άνδρες και οι γυναίκες των SDF άρχισαν τις έρευνες στην πόλη και σύντομα ανακάλυψαν τα οπλοστάσια των τρομοκρατών.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν δύο οπλοστάσια στα οποία υπήρχαν όλμοι, τουλάχιστον 120 τυφέκια καλάσνικοφ, πολλές χειροβομβίδες, αντιαρματικά κ.α.
Στα λάφυρα συμπεριλαμβάνονται επίσης εκρηκτικοί μηχανισμοί με τηλεχειρισμό, φάρμακα, προμήθειες πρώτων βοηθειών και πυρομαχικά.
Τα περισσότερα πυρομαχικά και εφόδια που είχαν αποθηκευμένα οι τζιχαντιστές στη Μανσούρα είχαν χώρα προέλευσης την Τουρκία.
Οι μαχητές των SDF ανακάλυψαν μέχρι και τουρκικές σημαίες στα οπλοστάσια, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά αυτό που έχει αποδειχτεί πάμπολλες φορές, ότι η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριζε με όλα τα μέσα το Ισλαμικό Κράτος.
Οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους πήραν ακόμα λάφυρα από τους τρομοκράτες τρία τανκς και δύο τεθωρακισμένα οχήματα.

Δείτε βίντεο από την απελευθέρωση της Μανσούρα:


Δείτε μέρος του οπλισμού των τζιχαντιστών που πήραν λάφυρα οι Κούρδοι:
http://www.tribune.gr/world/news/article/366182/gemates-tourkika-polemofodia-ke-farmaka-apothikes-ton-tzichantiston-sti-mansoura-vinteo.html