Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

4 εκατομμύρια κάμερες στην Βρετανία, η πρωτεύουσα με τις περισσότερες στον κόσμο, αλλα πάντα υπάρχει ένα ερασιτεχνικό βίντεο για τους τρομοκράτες

 4 ΕΚΑΤ. ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ BΡΕΤΑΝΟΥΣ

Βίντεο ντοκουμέντο: Οι τρομοκράτες περπατούν ήρεμοι την ώρα της σφαγής στο Λονδίνο [βίντεο]


Περισσότερες από τέσσερα εκατομμύρια κάμερες παρακολουθούν τις καθημερινές κινήσεις των Βρετανών, καθιστώντας τη χώρα τους την πλέον παρακολουθούμενη στον κόσμο.

 
Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος έχουν τετραπλασιαστεί τα τρία τελευταία χρόνια στη Βρετανία, όπου υπολογίζεται τώρα ότι αντιστοιχεί μία κάμερα ανά 14 άτομα. Οι κάτοικοι μιας πόλης όπως το Λονδίνο μπορούν να περιμένουν ότι ο καθένας απ' αυτούς «συλλαμβάνεται» από μια κάμερα ώς και 300 φορές την ημέρα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της κινηματογράφησης παραβιάζει τους ισχύοντες κανονισμούς. Οι οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών παραπονούνται ότι οι κανόνες που διέπουν τη χρήση αυτών των μηχανημάτων είναι οι πιο χαλαροί στον κόσμο. Οι πολίτες συχνά δεν γνωρίζουν ότι κινηματογραφούνται ούτε έχουν ενημερωθεί για τα δικαιώματά τους. Και οι αποδείξεις ότι το σύστημα αυτό οδηγεί σε μείωση της εγκληματικότητας είναι ανύπαρκτες. «H Βρετανία έχει περισσότερες κάμερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα, χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή συζήτηση για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους», λέει ο Μπάρι Χάγκιλ από την οργάνωση Liberty. Οι κάμερες για την παρακολούθηση των ανθρώπων στον δρόμο απαγορεύονται στη Γερμανία, τον Καναδά και αρκετές ακόμη χώρες. Στη Βρετανία άρχισαν να χρησιμοποιούνται τη δεκαετία του '50 για τον έλεγχο της κυκλοφορίας, και η χρήση τους γενικεύτηκε στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Δεν υπάρχει άλλωστε εδώ νόμος για την ιδιωτική ζωή που να προστατεύει τους πολίτες από τη διαρκή παρακολούθηση. «Το θέμα υπερβαίνει την εγκληματικότητα και την καταπολέμησή της», επισημαίνει ο καθηγητής Κλάιβ Νόρις, υποδιευθυντής του Κέντρου Εγκληματολογικών Ερευνών στο Σέφιλντ. «Οι κάμερες επιτρέπουν την παρακολούθηση, την παρενόχληση και τον κοινωνικό αποκλεισμό ανθρώπων επειδή δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των καταναλωτών που επιθυμεί ένα εμπορικό κέντρο».
 - See more at: http://www.tanea.gr/news/world/article/4318100/?iid=2#sthash.roNpfL2X.dpuf