Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ισραηλινές εκτελέσεις που παραπέμπουν σε ναζιστικές μεθόδους!

Σε εκδήλωση για την επέτειο του ολοκαυτώματος
Ο υπαρχηγός του ισραηλινού στρατού συγκρίνει το Ισραήλ με τους Ναζί
Είναι τρομακτικό να βλέπεις τέτοια περιστατικά σαν αυτά που συνέβησαν τότε στην Ευρώπη, να συμβαίνουν και εδώ, είπε ο υποστράτηγος, Γιαΐρ Γκολάν
Σοκ προκάλεσε η δήλωση του Ισραηλινού υπαρχηγού του στρατού, ο οποίος ανήμερα της μαύρης επετείου του ολοκαυτώματος των Εβραίων, παραλλήλισε τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα στο Ισραήλ, με αυτές της Ναζιστικής Γερμανίας.

«Είναι τρομακτικό να βλέπεις τέτοια περιστατικά σαν αυτά που συνέβησαν τότε στην Ευρώπη, να συμβαίνουν και εδώ» είπε ο υποστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, Γιαΐρ Γκολάν, μιλώντας σε μια εκδήλωση για την επέτειο του ολοκαυτώματος και συμπλήρωσε: «επειδή αν κάτι είναι που σε φοβίζει, είναι να βλέπεις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην Ευρώπη, 70, 80 και 90 χρόνια πριν να γίνονται εδώ το 2016».

«Το ολοκαύτωμα κατά την άποψή μου, πρέπει να μας οδηγήσει σε μια βαθύτερη αναζήτηση ψυχής, όσο αφορά στη φύση του ανθρώπου, για την ευθύνη της ηγεσίας, και την ποιότητα της κοινωνίας μας».

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό, από το να αλλάξουμε τον ξένο» είπε ο ανώτατος αξιωματικός σύμφωνα με τη Jerusalem Post. «Δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από τον να εκτρέφουμε το φόβο και την απειλή. Δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από το να συμπεριφερόμαστε σαν κτήνη, να διαβρωνόμαστε ηθικά και να γινόμαστε ψευδευλαβείς».

Χωρίς να χρειαστεί να αναφερθεί απευθείας, οι δηλώσεις του Γκολάν, φαίνεται πως αφορούν το σοκαριστικό περιστατικό που έλαβε χώρα πριν μερικές εβδομάδες στο Ισραήλ, όταν ο λοχίας του ισραηλινού στρατού Έλορ Αζάρια, κατηγορήθηκε με ανθρωποκτονία, αφού σε βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο φαίνεται να πλησιάζει και να πυροβολεί στο κεφάλι, εξ επαφής, έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο που πριν λίγο φέρεται να είχε επιτεθεί εναντίον των στρατιωτών.


«Μπορεί στην πλειονότητά μας να πιστεύουμε στο δίκαιον του σκοπού μας, αυτό όμως δε σημαίνει πως ότι κάνουμε είναι δίκαιο» είπε ο Γκολάν

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, βέβαια, ο αξιωματικός βγήκε στο ραδιόφωνο, όπου και σχολίασε πως δεν είχε καμία πρόθεση να συγκρίνει το Ισραήλ με τη ναζιστική Γερμανία.

«Η σύγκριση είναι παράλογη και στερείται βάσεων. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ είναι ένα ηθικό σώμα, που διατηρεί "καθαρά χέρια" και σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» δήλωσε.