Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Άσαντ προς Πούτιν: Το Χαλέπι είναι το δικό μας Στάλινγκραντ

«Η νίκη θα είναι δική μας» λέει ο πρόεδρος της Συρίας
Με τη Μάχη του Στάλινγκραντ, σημείο καμπής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με τη νίκη του σοβιετικού στρατού έναντι της ναζιστικής Γερμανίας,
συγκρίνει ο Μπασάρ αλ-Άσαντ τη μάχη για το Χαλέπι της Συρίας σε μήνυμά του προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν εν όψει των εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία.

«Το Στάλινγκραντ τιμάται στο Χαλέπι και όλες τις συριακές πόλεις. Η Συρία υπόσχεται να συνεχίσει να μάχεται έως ότου οι επιτιθέμενοι ηττηθούν και η τελική νίκη είναι δική μας» αναφέρεται σε τηλεγράφημα Άσαντ προς τον Ρώσο πρόεδρο το οποίο επικαλείται το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA και αναμεταδίδει το ρωσικό Sputnik.

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ συνεχίζει λέγοντας πως «η ρωσική στήριξη στη μάχη της Συρίας κατά της τρομοκρατίας αντικατοπτρίζει τη θέληση του ρωσικού λαού να θέσει τέρμα στην αδικία και να ξεπεράσει τις δυσκολίες».

«Ο ρωσικός λαός πλήρωσε βαρύ τίμημα για την Ημέρα της Νίκης και η αποφασιστικότητά του θα μείνει στη μνήμη γενεών ανά τους αιώνες» καταλήγει το τηλεγράφημα Άσαντ που επικαλείται το πρακτορείο SANA.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι θα τηρήσει ένα «καθεστώς ηρεμίας» για διάστημα 48 ωρών στο Χαλέπι, μετά την αμερικανο-ρωσική συμφωνία να παραταθεί από σήμερα, Πέμπτη, η εκεχειρία στη συριακή πόλη που μετρά εκατοντάδες νεκρούς τις τελευταίες εβδομάδες σε επιδρομές και συγκρούσεις.

Ωστόσο, ο Άσαντ διαμηνύει ότι δεν θα δεχθεί τίποτα λιγότερο από πλήρη, συντριπτική νίκη έναντι των δυνάμεων των ανταρτών στο τηλεγράφημα με το οποίο ευχαριστεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη ρωσική στρατιωτική υποστήριξη.
tovima.gr