Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

«Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε προσφυγικό καταυλισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποκλείσουν τους μετανάστες από Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική αν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία, εκτιμά ο καθηγητής Φιλίπ Ντε Μπρύκερ στο ράδιο Sputnik.
«Αν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία, φοβάμαι ότι η μόνη εναλλακτική λύση που υπάρχει για την Ευρώπη είναι ο αποκλεισμός των προσφύγων εκτός της Ένωσης» δήλωσε ο εμπειρογνώμονας για την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για το άσυλο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (στο ίδρυμα του Κέντρου μεταναστευτικής πολιτικής).
Ο ίδιος εκτιμά πως η Ελλάδα θα απομονωθεί πλήρως για να κρατηθεί ο Βαλκανικός δρόμος κλειστός για τους πρόσφυγες.
«Τα κράτη μέλη είναι έτοιμα να απομονώσουν πλήρως την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε και αυτό «θα μετατρέψει τη χώρα σε προσφυγικό καταυλισμό της ΕΕ».
Το πρόβλημα που βλέπει ως καθοριστικό ο καθηγητής Ντε Μπρύκερ δεν είναι άλλο από την αποπομπή Νταβούτογλου που θέτει ουσιαστικά τη συμφωνία σε έμμεση αναστολή εν αναμονή των κινήσεων Ερντογάν και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει σχέδιο Β’ για την αντιμετώπιση νέων ροών, πλην της απομόνωσης της Ελλάδας και της παραμονής των προσφύγων στα ελληνικά νησιά.
tribune