Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αυτός είναι ένας βασικός λόγος όπου η Κρατική Δούμα της Ρωσίας επιτίθενται στους τζιχαντιστές στην Συρία. Είχαν ήδη χτυπήσει την πόρτα της Ρωσίας

Επιχείρηση και εξολόθρευση πυρήνα Τζιχαντιστών από τους Spetsnaz
 

Τουλάχιστον 30 τζιχαντιστές συνελήφθησαν στην Μόσχα 24/07/2015
Έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας - Εντοπίστηκαν σε τζαμί στο προάστιο Μπαλασίκα
Τουλάχιστον 30 ύποπτοι για τρομοκρατία που φέρονται να στρατολογούσαν επίδοξους τζιχαντιστές συνελήφθησαν στην Ρωσία.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Sputnik οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν στο προάστιο της Μόσχας, Μπαλασίκα, που βρίσκεται σε απόσταση 20 χλμ από την ρωσική πρωτεύουσα.

Το Russia Today από την άλλη γράφει πως το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας επιβεβαίωσε τη σύλληψη 30 υπόπτων στην Μπαλασίκα, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση.

Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik οι συλλήψεις έλαβαν χώρα σε τζαμί της περιοχής, όπου οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους διανέμουν εξτρεμιστικό υλικό και αναζητούν επίδοξους μαχητές.

Το Russia Today επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας διευκρινίζει πως πάνω από 300 ειδικοί έχουν επιστρατευτεί για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος στη Μόσχα.

Την ίδια ώρα, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχουν δημιουργήσει μία ειδική μονάδα για να αντιμετωπίσει όσους στρατολογούν τζιχαντιστές στον Βόρειο Καύκασο, ειδικά σε περιοχές όπως το Νταγκεστάν, την Τσετσενία, την Δημοκρατία της Ινγκουσετίας, την Δημοκρατία της Καμπαρντίνο - Μπαλκάρια, την Δημοκρατία της Αντιγκέα και το Καρατσάεβο-Τσερκεσία.
24/07/2015