Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Πατριάρχης Μόσχας: ''Η ευημερία της Ρωσίας εξαρτάται από τον πόλεμο στη Συρία''

Ο Πατριάρχης πιστεύει πως ο σημερινός πόλεμος, που είναι πέρα από τα νότια σύνορα της Ρωσίας, μπορεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλο εάν δεν σταματήσει τώρα

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου η μνήμη της Κοιμήσεως του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ του Θαυματουργού στη Ρωσία.

Στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Λαύρας του Αγίου Σεργίου, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Με τον Πατριάρχη Κύριλλο συλλειτούργησαν πλειάδα Μητροπολίτων και Επισκόπων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της Θεία Λειτουργίας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας τέλεσε χειροτονία διακόνου, ενώ για ακόμη μια φορά προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτανείας της ιεράς εικόνας του Αγίου Σεργίου, παρουσία χιλιάδων πιστών από διάφορα μέρη της Ρωσίας.

Τέλος ο Πατριάρχης Κύριλλος από το μπαλκόνι της Πατριαρχικής Κατοικίας, αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα με τον πόλεμο στη Συρία και την παρέμβαση της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη η σύγκρουση στη Συρία είναι πολύ κοντά με τα σύνορα της Ρωσίας, τονίζοντας ότι "η ευημερία της Ρωσίας εξαρτάται από αυτόν τον πόλεμο".

«Βλέπουμε ότι τα πράγματα είναι επικίνδυνα, έχοντας ένα πόλεμο κοντά στα σύνορα της πατρίδας μας. Πολλές φορές η αιματοχυσία ξεκίνησε πολύ πέρα από την Ρωσία, που είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε εμάς οι βαριές συνέπειες του πολέμου», υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης πιστεύει πως ο σημερινός πόλεμος, που είναι πέρα από τα νότια σύνορα της Ρωσίας, μπορεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλο εάν δεν σταματήσει τώρα.

«Προσευχόμαστε στον Άγιο Σέργιο να μεσιτεύσει να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία, αλλά και το σημαντικότερο να μην κινδυνεύσει η πατρίδα μας», πρόσθεσε κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις στην Συρία στα τέλη του περασμένου μήνα με σκοπό να υποστηρίξει τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ στον πόλεμο κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως τις χαρακτηρίζει η ρωσική πλευρά, ανάμεσά τους και το Ισλαμικό Κράτος.