Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

220 Volt από νερό...Δέν θέλουν την εφεύρεση!

Προσθήκη λεζάντας
220 Volt από νερό
Οι πολυετείς προσπάθειες κατασκευής της συσκευής που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο μόνο ελάχιστη ποσότητα νερού,
καθώς και οι ενέργειες ανάδειξης και διάδοσης αυτής της ελπιδοφόρας εφεύρεσης από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, αναλύονται στο ντοκιμαντέρ του zougla.gr.

​Η παρουσίαση της συσκευής από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση τόσο στο κοινό, όσο και στην επιστημονική κοινότηταO εφευρέτης-ερευνητής Πέτρος Ζωγράφος και η επιστημονική του ομάδα ισχυρίζονται ότι αν και τα οφέλη -και οι δυνατότητες αξιοποίησης- της εφεύρεσης είναι τεράστια, κάθε φορά που προσέγγιζαν έναν κρατικό φορέα για να συνεργαστούν, η αρχική αποδοχή και ενθουσιασμός έδιναν τη θέση τους στη συνέχεια στην... παγερή σιωπή, σε σημείο απογοήτευσης.

Η παρουσίαση της συσκευής από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση τόσο στο κοινό, όσο και στην επιστημονική κοινότητα.

Από την άλλη, όπως ισχυρίστηκε στην εκπομπή ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Παναγιώτης Φιλντίσης, οι διαδικασίες για την καθιέρωση μιας νέας επιστημονικής εφαρμογής είναι συγκεκριμένες και συνίστανται στην παρουσίασή της στα επιστημονικά συνέδρια, σε δημοσιεύσεις στα επιστημονικά περιοδικά και στην περαιτέρω αποδοχή της ή όχι από τους από την επιστημονική κοινότητα.

Δείτε το ντοκιμαντέρ του zougla.gr με την παρουσίαση της εφεύρεσης και συνεντεύξεις με την επιστημονική ομάδα:






H εφεύρεση




Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Πέτρου Ζωγράφου για τη συγκεκριμένη συσκευή
Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Πέτρου Ζωγράφου για τη συγκεκριμένη συσκευή