Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Δείτε που μας έχει 'γραμμένους' η Ευρώπη....'Γράψτε τους' και εσείς την Κυριακή!

Ελλάδα όπως Αλβανία για το Συμβούλιο της Ευρώπης
Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η Ελλάδα -μέλος του ΔΝΤ -πριν καν γίνουν αποδεκτές χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Τουρκία και η Αυστραλία- κατάφερε το αδιανόητο.

Η Ελλάδα πλέον συγκαταλέγεται σε ένα θλιβερό κατάλογο αφερέγγυων χωρών. Η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία, δίπλα στη Ζιμπάμπουε, την Ζάμπια, το Σουδάν και τη Σομαλία.
Με την απόφαση όμως τους συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προκηρύξει δημοψήφισμα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι ο πρώτος Διεθνής Οργανισμός στον οποίο ένα ιδρυτικό μέλος του, αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Ένας ακόμα τέτοιος οργανισμός είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ένα διεθνής (πανευρωπαϊκός) οργανισμός -που δεν έχει καμία σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση- μέλος του οποίου είναι η χώρα μας από τις 9 Αυγούστου του 1949.

Ένα οργανισμός που έχει ως αποκλειστικό σκοπό την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ο οποίος χαρακτήρισε την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ως «σκανδαλώδη απόφαση» της ελληνικής κυβέρνησης καθώς οι ελάχιστες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του και η προπαγάνδα της Κυβέρνησης υπέρ της αρνητικής ψήφου, παραβαίνουν την αρχή προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατάφερε να καταρρίψει ένα ακόμα ρεκόρ. Να συμπεριληφθεί η χώρα μας, σε ένα κατάλογο μαζί με την Αλβανία και το Αζερμπαϊτζάν στις χώρες που σύμφωνα με Συμβούλιο της Ευρώπης, εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα ως προς τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος το οποίο δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα και προτείνει την αποστολή διεθνών παρατηρητών ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Thorbjorn Jagland δήλωσε πως οι διεθνείς προδιαγραφές συστήνουν το δημοψήφισμα να γίνεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την προκήρυξή του, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος συζήτησης, με ένα ξεκάθαρο ερώτημα το οποίο να τίθεται στο λαό και με διεθνείς παρατηρητές που θα παρακολουθούν την διαδικασία.

Η Ελλάδα περισσότερο απομονωμένη από ποτέ οδεύει σε έναν άγνωστο και επικίνδυνο δρόμο στον οποίον δεν βρίσκει ούτε έναν συνοδοιπόρο.