Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Το ηλεκτρονικό φακέλωμα στην ποιό εφιαλτική του μορφή! Ποιό σατανικό δεν γίνεται...

ΗΠΑ: Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι έτοιμο για να εμφυτευτεί και να χαρτογραφεί κάθε κίνησή του!
Ενα ανατριχιαστικό σκηνικό το οποίο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσε να μπει σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη δεκαετία παρουσίασε σε ρεπορτάζ του το αμερικανικό δίκτυο Fox. Ενα σκηνικό που όμοιό του έχουμε δει μέχρι σήμερα μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

 Κι όμως μέσα σε δέκα χρόνια θα είναι έτοιμα ειδικά τσιπάκια που θα τοποθετούνται υποδόρια στον άνθρωπο, σαν αυτά που σήμερα τοποθετούνται στα κατοικίδια ζώα και τα οποία θα λειτουργούν σαν αποτυπώματα αναγνώρισης της ταυτότητας αλλά και σαν GPS που θα χαρτογραφούν κάθε κίνησή του.
Στο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου προβάλλονται κυρίως τα θετικά της εφαρμογής της συγκεκριμένης ανακάλυψης, ενώ μικρότερο χώρο καταλαμβάνουν τα θέματα ηθικής που προκύπτουν από την παραβίαση κάθε ιδιωτικότητας. Επισημαίνεται, για παράδειγμα, ότι με τα συγκεκριμένα τσιπάκια θα μπορούμε να περνάμε με άνεση από διάφορα σημεία ελέγχου, όπως είναι τα αεροδρόμια ή τα στάδια όπου διοργανώνονται μεγάλοι αθλητικοί αγώνες.
 
Αλτσχάιμερ
 
Αναφέρεται ακόμη ότι με τις συγκεκριμένες συσκευές θα μπορούν να εντοπίζονται εύκολα άνθρωποι που πάσχουν από Αλτσχάιμερ ή οι άνθρωποι που αποφυλακίζονται και υπάρχουν υποψίες ότι θα συνεχίσουν την παράνομη δράση τους.
 
Ανάμεσα στα θετικά, το ρεπορτάζ συμπεριλαμβάνει την ευκολία με την οποία οι άνθρωποι θα μπορούν να εντοπίζουν τα αυτοκίνητά τους, να μπαίνουν σε κτίρια και να ξεκλειδώνουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους. Συμπεριλαμβάνει ακόμη και τη βοήθεια που θα προσφέρουν τα τσιπάκια σε περίπτωση απαγωγών ή σε περιπτώσεις στρατιωτών και δημοσιογράφων που δρουν στο εξωτερικό. Υποστηρίζεται, τέλος, ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να τα απενεργοποιούν σε περίπτωση που θέλουν να απολαύσουν ιδιωτικές στιγμές, αν και έχει αποδειχθεί ότι αυτές οι συσκευές ουσιαστικά δεν απενεργοποιούνται ποτέ.
Στο τέλος του δημοσιεύματος μόνο γίνεται λόγος για τα ηθικά ζητήματα που εγείρει η εφαρμογή αυτής της ανακάλυψης. Αναφέρεται, για παράδειγμα, ότι στοιχεία που αφορούν τη ζωή μας μπορεί να πέσουν... σε λάθος χέρια και να βρεθούμε σε μεγάλο κίνδυνο.