Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μ. Γλέζος για την προκήρυξη: "Όργανα της G20 ή αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί"

Οργή Γλέζου μετά την προκήρυξη των "Μαχόμενων Επαναστατικών Δυνάμεων" για το φόνο των νεαρών μελών της ΧΑ. "Ποιος τους όρισε δικαστές" αναρωτήθηκε.
Δήλωση για τις "Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις", οι οποίες ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, έκανε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δίνει τη δική του εκδοχή για την ταυτότητα των δραστών, κάνοντας λόγο είτε για σχέση με τη G8-20 είτε για αυτοαποκαλούμενους αριστερούς. Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι η μοναδική απάντηση πρέπει να είναι η επαγρύπνηση.
"Η προκήρυξη των αυτοπροσδιοριζόμενων "Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις" αποκαλύπτει ξεκάθαρα το απάνθρωπο ποιόν τους, παρά την απελπισμένη προσπάθειά τους να επενδύσουν ιδεολογικά το έγκλημά τους.
Όποιοι κι αν είναι, πέρα από την ταυτότητά τους, ποιός τους όρισε ανακριτές, δικαστές, εκτελεστές; Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να αφαιρούν την ανθρώπινη ζωή;  Η κατάργηση της θανατικής ποινής αποτελεί συνάρτηση του ανθρωπιστικού πολιτισμικού επιπέδου ενός κράτους.
Όσο για την ταυτότητα των δολοφόνων δύο είναι οι εκδοχές:
Η μια έχει απόλυτη σχέση με το σύστημα της παγκόσμιας αυτοκρατορίας (G 8-20). Ειδικός Κλάδος ασχολείται και επιχειρεί να επιβάλει σε κάθε χώρα ακόμα και με δολοφονίες το καθεστώς της αρεσκείας του. Μερικά στοιχεία τα οποία εμπεριέχονται στο κείμενό τους αποκαλύπτουν αυτή τους την ταυτότητα.
Η άλλη δεν αποκλείεται να έχει σχέση με τους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς. Όσοι αποδέχονται αυτή την εκδοχή, ας αναλογιστούν τι θα συμβεί αν συμφωνήσουμε μαζί τους. Σε ποιά κατάσταση θα βρεθεί η χώρα. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.
Όποιοι κι αν είναι οι καθοδηγητές και αυτουργοί αυτών των εγκληματικών ενεργειών, μια πρέπει να είναι η απάντηση: επαγρύπνηση".