Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Έγινε αγιασμός του φορητού ναού για το υποβρύχιο "Βλαδίμιρ Μονομάχ"

'έχει υψηλότατη πνευματική σημασία' Ο επίσημος αγιασμός του φορητού ναού εν ονόματι του Αγίου Ομότιμου Δούκα Γιαροσλάβ Μούντρι (του Σοφού) στο υποβρύχιο "Βλαδίμιρ Μονομάχ " έγινε στο Σεβεροντβίνσκ, μεταδίδει το Γραφείο Τύπου της ενορίας της πόλης Αρχάγγλεσκ την Τρίτη.
Το εικονοστάσιο με κεντημένες εικόνες ως δώρο στους ναυτικούς έφερε ο Πρόεδρος του κοινωνικού φιλανθρωπικού ιδρύματος "Ωμοφόριο" ο αντιναύαρχος Αλεξάνδρ Μπράζνικ. Παλαιότερα το ίδρυμα έχει ήδη παραδώσει φορητούς ναούς στα υποβρύχια "Αλεξάνδρ Νέφσκι ", "Σεβεροντβίνσκ", "Γιούρι Ντολγκορούκι ", καθώς και στο κρατικό αεροδρόμιο διαστημικών δοκιμών "Πλεσέτσκ".

Την τελετή αγιασμού του φορητού ναού τέλεσαν ο προϊστάμενος του ενοριακού τμήματος σε θέματα συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα όργανα της τάξης ,ιερέας Βαλέρι Σουβόροφ και ο βοηθός του επικεφαλής της ομάδας σε θέματα εργασίας με πιστούς στρατιώτες, ιερομόναχος Βενιαμίν (Κόβτουν).

Στον χαιρετισμό του ο πάτερ Βαλέρι συνεχάρη το πλήρωμα του πυρηνικού υποβρυχίου "Βλαδίμιρ Μονομάχ ", καθώς και όλους τους ναυτικούς με την έλευση του ιερού και επισήμανε την πνευματική σημασία του γεγονότος. "Η εγκατάσταση του ναού στο καταδρομικό πιστοποιεί ότι η υπηρεσία του ναυτικού στο υποβρύχιο ,που ενώνεται με την ετοιμότητα να θυσιάσουν τη ζωή "για το διπλανό τους ", έχει υψηλότατη πνευματική σημασία ", επισήμανε ο ιερέας.

Το νέο υποβρύχιο του Βόρειου Στόλου έχει το όνομα ενός μέγιστου πολιτικού και στρατιωτικού αρχηγού της Ρως, του Βλαδίμιρ Βσεβολόντοβιτς (1053-1125), Μεγάλου Δούκα του Κιέβου. Ο πιο διάσημος Ρώσος Δούκας που η μητέρα ήταν κόρη του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μονομάχου, άφησε μεγάλη φήμη, καλή δόξα και μνήμη στην ιστορία.