Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Σύγχρονοι πολέμιοι της Ορθοδοξίας

 'η Ορθοδοξία είναι αήττητος.'
 ΣΗΜΕΡΟΝ, αγαπητοί μου, η Εκκλησία πολεμείται σφοδρώς.
Εχθροί της Εκκλησίας εν πρώτοις, είναι οι ολισταί, παντός χρώματος και αποχρώσεως, οι οποίοι έχουν σβήσει από το λεξικό της ζωής την λέξη Θεός.
Εχθροί της Ορθοδοξίας μας είναι οι μασόνοι, οι οποίοι δεν πιστεύουν εις τον εν Τριάδι Θεόν, αλλά εις τον διάβολο· διότι πίσω από τον Αρχιτέκτονα και το τρίγωνο αυτού υπάρχουν Αι σκοτειναί δυνάμεις του άδου.

Εχθροί της Εκκλησίας είναι οι χιλιασταί, οι μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι μισούν θανασίμως τον σταυρό του Χριστού και τις εικόνες.

Εχθροί της Εκκλησίας είναι οι
μοντέρνοι θεολόγοι και ιεροκήρυκες και οι επίσκοποι και οιουδήποτε άλλου αξιώματος οι οποίοι δεν πιστεύουν στην Ορθοδοξία και προσπαθούν κατά ποικίλους τρόπους να επιφέρουν αλλοίωση και να καινοτομήσουν στην Εκκλησία.

Εχθροί της Ορθοδοξίας είναι όλοι αυτοί.
 Αλλ'  αγαπητοί μου, η Ορθοδοξία είναι αήττητος.
Η Ορθοδοξία είναι δένδρο, που δεν το εφύτευσε άνθρωπος, αλλά ο Θεός.
Και δένδρο, που το φυτεύει ο Θεός, όλοι οι δαίμονες να βγουν από την κόλαση, δεν μπορούν να το ξεριζώσουν.
Θα υπάρχει πάντοτε το ευσκιόφυλλο, το πολύκαρπον και ευώδες τούτο δένδρον της Ορθοδοξίας.
Τέλος ας μη λησμονώμεν, ότι κάτω από την σκιάν του δένδρου αυτού έμεινε και θαυματούργησε η Ελλάς.
Λοιπόν, εκτός του ότι οφείλομε θρησκευτική ευγνωμοσύνη στην Ορθοδοξία, οφείλομε και εθνική ευγνωμοσύνη. Διότι κάτω από την σκιάν του δένδρου αυτού της Ορθοδοξίας, χρόνια ολόκληρα, σκοτεινά και απαίσια, ανέπνεε η φυλή μας.

Κάτω από το δένδρο αυτό και ημείς θα ζήσωμεν, αγαπητοί μου.
Στην Ορθοδοξία εγεννήθημεν, σ' αυτήν αναπνέομε, σ' αυτήν ζώμεν και αν παρουσιαστή ανάγκη δι΄αυτήν θ' αποθάνωμεν. Διότι δεν αποκλείεται -οι χρόνοι κυλούν, οι αιώνες φεύγουν, μεγάλα γεγονότα θα εξελιχθούν εις τον κόσμον- και η Ορθοδοξία να διωχθεί.

Αλλ' υπάρχουν, δόξα τω Θεώ, ψυχές.
Υπάρχουν μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, νέοι και γέροντες ασπρομάλληδες, υπάρχει λαός ολόκληρος, ο οποίος, αν παρουσιαστή ανάγκη, θα κάνη κίνημα ιερό υπέρ της Ορθοδοξίας.

Με τους ολίγους επισκόπους, με τους μοναχούς του Αγίου Όρους, με τας γυναίκας και τα παιδιά θα υψώσωμεν λάβαρο, λάβαρον μέγα, και θα διδάξωμεν, ότι δεν θα γίνει ποτέ η Ελλάς επαρχία του πάπα, δεν θα γίνει ποτέ η Ελλάς παράρτημα του ενός και του άλλου, αλλά η Ελλάς θα μείνει ορθόδοξος χώρα, προς δόξαν της αγίας Τριάδος, του αληθινού Θεού" όν παίδες, υμνείτε και υπερυψούτε εις πάντας τους αιώνας.

+ επίσκοπος Αυγουστίνος
(επίλογος ομιλίας την Κυριακή 7-3-1971)