Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Οι Βρετανοί Μουσουλμάνοι που μάχονται στη Συρία (φωτό). Οι πολυπολιτισμική και σύγχρονη Αγγλία!

Φωτογραφίες Βρετανών τζιχαντιστών που κομπάζουν για τις μάχες τους στο πλευρό οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, στη Συρία, έχουν προκαλέσει αίσθηση στη Βρετανία.
Τουλάχιστον 17 ύποπτοι Ισλαμιστές εξτρεμιστές έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις εμπειρίες τους στη σπαρασσόμενη Συρία, ενθαρρύνοντας και άλλους Βρετανούς να τους ακολουθήσουν.
 Ένας εξ αυτών χαρακτηρίζει τον πόλεμο στη Συρία «τζιχάντ πέντε αστέρων» ενώ τα μηνύματα πλαισιώνονται και από φωτογραφίες. 
 Ένας Βρετανός μαχητής ανέβασε φωτογραφία με μια ιδέα για το πώς θα μπορούσε να μεταφέρει πυρομαχικά… στο μούσι του. 

Οι αρχές εκτιμούν, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως τουλάχιστον 350 πολίτες έχουν σπεύσει στο πλευρό των Ισλαμιστών στη Συρία. Τέσσερις σκοτώθηκαν σε δύο πρόσφατα επεισόδια. 
 Η MI5 ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για την απειλή που συνιστούν οι εξτρεμιστές που επιστρέφουν στη Βρετανία από τη Συρία. 
 Ομάδα οκτώ ατόμων από τη Βρετανία μάχονται με ένοπλη οργάνωση που πολεμά στο πλευρό της Αλ Κάιντα στο βορά της Συρίας. Ο ομάδα ονομάζεται «Βρετανική Kataa’ib», που σημαίνει «Βρετανικές Ταξιαρχίες». 
 Εκτός από την κοινοποίηση της δράσης τους στα social media, ορισμένοι διατηρούν και μπλογκ και είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις «υποστηρικτών» καλώντας κάποιους να τους ακολουθήσουν «όταν ο δρόμος είναι ανοιχτός». 

 
Γράφουν με ψευδώνυμα και αποφεύγουν να δείξουν όλο το πρόσωπό τους ωστόσο οι έρευνες έχουν οδηγήσει σε πρόσωπα στο Λονδίνο και το Πόρτσμουθ. 
 Ο Ifthekar Jaman, που γράφει ως «Turab» online, έχει γράψει πολλά μηνύματα που αποκαλύπτουν την εμπλοκή του με οργανώσεις που συνδέονται με την ΑΛ Κάιντα. 
 
Ζούσε στο Πόρτσμουθ πριν ταξιδέψει στην Τουρκία, το Μάιο, και από εκεί στη Συρία για να πολεμήσει. Είναι 23 χρονών και οι γονείς του κατάγονταν από το Μπαγκλαντές. 
 «Κάθε αδελφός που θέλει να έρθει, να έρθει. Μόνος ή με άλλους. Και τα δύο είναι καλά. Δεν χρειάζονται λεφτά όταν έρθετε, ο δρόμος είναι τώρα ανοιχτός», έγραψε το Σεπτέμβριο. 
 
«Κάποιοι πιστεύουν πως το τζιχάντ στη Συρία είναι όλο μάχες αλλά είναι πολύ πιο χαλαρά. Το αποκαλούν "τζιχάντ πέντε αστέρων"». 



Η μητέρα του πάντως είπε στη Daily Mail πως νόμιζε πως ο γιος της ήταν στην Τουρκία για σπουδές. 
«Δεν ξέρω τι γίνεται αλλά φοβάμαι για τη ζωή του», είπε με αναφιλητά. 

«Είναι δύσκολη ώρα για την οικογένεια, μιλήσαμε πρόσφατα στο τηλέφωνο κι ελπίζουμε να επικοινωνήσει ξανά μαζί μας», δήλωσε ο πατέρας του. 

Μη μας πουν τώρα οι Βρετανοί ότι δεν τα γνώριζαν όλα αυτά, και σε ποιούς έστελναν οπλισμό, και χρήματα δυο χρόνια τώρα στη Συρία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr