Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ανθελληνισμός είναι αντισυνταγματικός!


 'κατεπείγουσας σωματικής ανάγκης...'
Η κυρία Ρεπούση, η γυναίκα η οποία έγινε γνωστή στο πανελλήνιο με τη χρήση της κατάπτυστης λέξης «συνωστισμός» που χρησιμοποίησε στο διαβόητο σχολικό βιβλίο της για να περιγράψει σκηνή από τη σφαγή στη Σμύρνη, έχει εκλεγεί βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Είναι υπεύθυνη για τον τομέα Παιδείας του μέχρι πρότινος συγκυβερνώντος κόμματος.
 Οι θέσεις της για ό,τι συνιστά τον σκληρό πυρήνα του έθνους (Ιστορία, θρησκεία, παράδοση) είναι γνωστές σε όλους. Τυγχάνουν ενθουσιώδους αποδοχής από την κοσμοπολίτικη Αριστερά. Μια από τις εξαιρετικά προσβλητικές προς τον λαό μας συμπεριφορές της εκδηλώθηκε στην τήρηση ενός λεπτού σιγής για να τιμηθεί από το Κοινοβούλιο η μνήμη των Ποντίων που υπέστησαν γενοκτονία από τον Χίτλερ της Ανατολής Κεμάλ Ατατούρκ. Η κυρία Ρεπούση αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Το κόμμα της ισχυρίστηκε ότι το έκανε λόγω ανωτέρας βίας - δηλαδή κατεπείγουσας σωματικής ανάγκης...
 
Τώρα, η εκλεκτή του Φώτη-Φανούρη Κουβέλη ξαναχτύπησε. Ο αντικειμενικός σκοπός της είναι η αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας μέσω της κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών στο λύκειο.
 
Είπε η κυρία Ρεπούση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι οι μαθητές διδάσκονται Ιστορία μόνο στην Α' Λυκείου (των ΕΠΑ.Λ.), ενώ διδάσκονται τα Θρησκευτικά σε όλες τις τάξεις. Συνέχισε την αγόρευσή της με ρητορικό ερώτημα: «Γιατί ενώ θέλετε να κάνετε ένα νέο σύγχρονο λύκειο επιμένετε στην αντίληψή σας για τα Θρησκευτικά, που δεν είναι καν θρησκειολογία όπως ήταν σε παλαιότερα σχέδια επί της υπουργίας της Αννας Διαμαντοπούλου; [...]. Τα Θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης, κατά τη γνώμη μας, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο λύκειο».
 
Μόνη απάντηση σ' αυτό το αχρείο και ανθελληνικό σκεπτικό το Σύνταγμα των Ελλήνων (άρθρο 16, παρ. 2): «H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης».
 
Αραγε, ο εσμός της εμπροσθοφυλακής του αφελληνισμού και του εθνικού αποχρωματισμού έχει διαβάσει ποτέ το Σύνταγμα;
dimokratianews.gr