Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Aναθέρμανση των σχεδίων της Μεγάλης Αλβανίας

Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Άλφρεντ Μοϊσίου, είπε ότι έχει έρθει η ώρα για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένωση του Κοσόβου με την Αλβανία, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχουν εμπόδια σε αυτήν.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Αλβανίας,  κατ’ αρχάς πρέπει η ένωση αυτή να έχει τη μορφή μιας συνομοσπονδίας, όπως σημειώνει η σερβική εφημερίδα ‘Μόντο’.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές ο πρόεδρος της Επιτροπής για το Κοσσυφοπέδιο στο σερβικό Κοινοβούλιο,  Μίλοβαν Ντρέτσουν είπε ότι οι δηλώσεις του Μοϊσίου επιβεβαιώνουν τη θέση ότι η Αλβανία δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια για αποσταθεροποίησης της περιοχής και επιδιώκει την αναθέρμανση της.
«Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει το μόνο στρατηγικό στόχο του καθεστώτος των Τιράνων, και δεν έχει ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία», δήλωσε ο Ντρέτσουν.
Ο πρώην υφυπουργός της Σερβίας για Κοσσυφοπέδιο, Όλιβερ Ιβάνοβιτς, με τη σειρά του ανέφερε ότι η δήλωση του Μοϊσίου ενέχει τη μορφή προειδοποίησης και θα πρέπει σε αυτήν να αντιδράσει η κυβέρνηση του Βελιγραδίου.