Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αδωνις στο BBC: Μέρκελ και Γερμανοί είναι φίλοι μας- Θα τους επιστρέψουμε όλα τα δανεικά


Την διαβεβαίωση του ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στη Γερμανία όλα τα χρήματα που έχει δανειστεί εξέφρασε ο Αδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή Hardtalk του BBC, τονίζοντας πως οι Ελληνες δεν θέλουν άλλα προβλήματα και απλά θέλουν αν βγουν από την κρίση.Στις δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση του προς την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ και τους Γερμανούς λέγοντας: «Η Άνγκελα Μέρκελ και οι Γερμανοί είναι καλοί φίλοι της Ελλάδας. Μας έχει δώσει τα τελευταία 3 χρόνια πάνω από 60 δισ. ευρώ. Την καταλαβαίνουμε γιατί έχει να απολογηθεί στους Γερμανούς φορολογούμενους γιατί έδωσε όλα αυτά τα χρήματα. Διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια που λαμβάνει».
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε και για τον αρχηγό του πρώην κόμματος του το ΛΑΟΣ, τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τις δηλώσεις του πως «μπορούμε να ζήσουμε εκτός ΕΕ, αλλά όχι κάτω από τη γερμανική μπότα», λέγοντας πως οι φράσεις του κ. Καρατζαφέρη ήταν «ανοησίες» και γι αυτό προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.
Κλείνοντας, ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στη δραχμή, επισημαίνοντας πως «όσοι πόνταραν σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έχασαν. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης στις δεκαετίες που θα έρθουν».


Πηγή: Αδωνις στο BBC: Μέρκελ και Γερμανοί είναι φίλοι μας- Θα τους επιστρέψουμε όλα τα δανεικά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123494#ixzz2fz5R2wxa