Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Το νόημα στο άρθρο του spiegel; Τζιχάντ εναντίον Ορθοδοξίας!

Η Ρωσία απειλείται από τον ισλαμικό εξτρεμισμό περισσότερο απ' ό,τι οι ΗΠΑ
«Όποτε ο Βλαντίμιρ Πούτιν προτείνει κάτι, η Δύση βυθίζεται στις σκέψεις. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το άρθρο του ρώσου προέδρου στους «New York Times» σχετικά με το να τεθούν τα χημικά όπλα της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο. Αμέσως, οι γερμανικές ταμπλόιντ τον χαρακτήρισαν κυνικό και υποκριτή. Ο Πούτιν κατέστησε σαφή την στάση του υπέρ της εξάλειψης των αποθεμάτων των χημικών όπλων στη Συρία για τρεις λόγους: πρώτον, γιατί η ύπαρξη τέτοιων όπλων μπορεί να προκαλέσουν ξένες επεμβάσεις στην Συρία, δεύτερον, γιατί το επικίνδυνο αέριο ενδέχεται να πέσει στα χέρια φονταμενταλιστών εξτρεμιστών και τρίτον, γιατί οι σύροι ένοπλοι αντάρτες μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα όπλα αυτά εναντίον του Ισραήλ»  γράφει ο ανταποκριτής της γερμανικής επιθεώρησης «Spiegel» στη Μόσχα, Ούβε Κλούσμαν.
Υπάρχει όμως κι ένας άλλος λόγος, λέει ο Γερμανός αναλυτής. Και εξηγεί: «Η Ρωσία απειλείται από την άνοδο του ένοπλου ισλαμικού εξτρεμισμού, από την Καμπούλ έως την Δαμασκό, περισσότερο απ' ό, τι απειλούνται οι ΗΠΑ. Σε συνέδριο στις αρχές του μήνα, ο ίδιος ο Πούτιν μίλησε για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νότια της χώρας, με την διαφθορά και την ανεργία να αυξάνονται, δημιουργώντας έτσι πρόσφορο έδαφος για την εξάπλωση του εξτρεμισμού.  Οι τζιχαντιστές φοβίζουν τον Πούτιν, ενώ ταυτόχρονα μία επικράτηση των ισλαμιστών στη Συρία απειλεί και τους Αμερικανούς».  
Ρήξη, ωστόσο, συνεχίζει να υφίσταται στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, την ώρα που ο Πούτιν, από τη μια, κάνει λόγο για «αυξανόμενη εμπιστοσύνη» και από την άλλη, ασκεί κριτική στην ρητορική του Ομπάμα για «αμερικανική υπεροχή» όσον αφορά τη στάση των ΗΠΑ στις παγκόσμιες προκλήσεις. Ο Πούτιν, ο οποίος προβάλλει επικοινωνιακά τα τελευταία χρόνια το ότι είναι πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος, χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την δήλωση του Αμερικανού προέδρου. «Οταν ζητάμε την ευλογία του Θεού, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Θεός μας έκανε όλους ίσους», είπε.  
«Η «μπηχτή» του ρώσου προέδρου είναι πιο βαθυστόχαστη απ' όσο νομίζουμε, αν παρατηρήσουμε το πείσμα που δείχνει ένα τμήμα της αμερικανικής ελίτ για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, κάνοντας τους «διαιτητές» ακόμα και εν απουσία του ΟΗΕ. Ίσως, ο Πούτιν λέει απλώς αυτό που λένε στα κρυφά και οι Γερμανοί» καταλήγει η ανάλυση του ανταποκριτή του Spiegel.
 tovima.gr