Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΕΚΡΥΒΑΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!

 Οι μάσκες έπεσαν, για τον κ. Σαμαρά και όσους προσποιούνται ότι δεν ξέρουν για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ελληνική θάλασσα του Αιγαίου! Το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει συντάξει από τον Μάρτιο του 2012 την έκθεσή του με τίτλο, "Οικονομική και γεωπολιτική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου στους τομείς του φυσικού αερίου για Ελλάδα και ΕΕ. Έμφαση στα Πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου που υπάρχουν στο Λιβυκό Πέλαγος, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδας " .

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, έχει ήδη παραδοθεί από τον περασμένο Ιούλιο στους κ.κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη- Αντώνη Σαμαρά. Την υπογράφουν οι Alain Bruneton, Ηλίας Κονοφάγος και Αντώνης Φώσκολος.
Πριν από τους Λαζαρίδη - Σαμαρά, η έκθεση είχε παραδοθεί στην Deutsche Bank. Προφανώς, δεν είναι τυχαίο το ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες η Deutsche Bank δημοσιοποίησε τις εκτιμήσεις της, για την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, αξίας έως και 427 δισ. ευρώ, με υπολογιζόμενο καθαρό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 214 δισ. ευρώ ή 107% του ΑΕΠ!!! Αυτά όλα όμως, η τρικομματική κυβέρνηση και ειδικά ο Πρωθυπουργός τα έχει κάνει...γαργάρα, παρά το γεγονός ότι έχει στα χέρια του, μια αποκαλυπτική έκθεση για τον τεράστιο θησαυρό που κρύβεται στην Κρήτη.
Τα συμφέροντα που θέλουν τη χώρα μας αιχμάλωτη των εφοπλιστών, εμπόρων και λαθρεμπόρων πετρελαίου και βεβαίως των δανειστών, είναι πολλά. Για δικούς τους ο καθένας λόγους, δεν αφήνουν την Πατρίδα μας να προχωρήσει στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.
 makeleio.gr