Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ο Βενιζέλος, οι εβραίοι και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Μπορεί η κίνηση Βενιζέλου να αναλάβει πρωτοβουλία για την ανάδειξη της αντισυνταγματικότητας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να κρύβει το σύνδρομο της απελπισίας και της απόγνωσης, όμως μέσα στο τόσο μουντό για το ΠΑΣΟΚ τοπίο, ο «Ντούτσε» βρήκε έναν πολύ πρόθυμο σύμμαχο.
 Το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο, το οποίο «συμφωνεί και χαιρετίζει την πρωτοβουλία και τις προτάσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου κατά της ρατσιστικής και νεοναζιστικής βίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει κάποιο δημοσίευμα.

Είναι γνωστό ότι ανέκαθεν ο Βενιζέλος είχε άριστες σχέσεις με τους εβραίους της Ελλάδας, αν και πριν λίγο καιρό λέγεται ότι προέβη σ’ ένα σχετικό ολίσθημα, όταν έκανε κάποιο σχολιασμό για τον υψηλό αριθμό εβραίων που εμπεριέχοντο στην λίστα Λαγκάρντ. Φαίνεται πως ο επιρρεπής στις γκάφες προσωπικός αρχικαρεκλάρχης του ΠΑΣΟΚ ήθελε να «επανορθώσει» απέναντι στην τόσο αγαπημένη του εβραϊκή κοινότητα και γι’ αυτόν το λόγο ίσως και να πήρε την πρωτοβουλία αυτή, παρά το φαιδρό περιεχόμενο της και την άδοξη κατάληξη της.
Δυστυχώς, γι’ αυτόν, όσες «φιλότιμες» προσπάθειες και αν κάνει για να δείξει πόσο συντεταγμένος είναι με τις επιθυμίες της εβραϊκής κοινότητας, δεν μπορεί να αλλάξει την τραγική προσωπική του κατάσταση καθώς πολιτικά είναι μη αναστρέψιμη. Ξεζουμισμένος πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά δεν πρόκειται να βοηθηθεί άλλο απ’ αυτούς, αφού δεν μπορεί πλέον να τους βοηθήσει σε τίποτα. Όσο για τους ίδιους του εν Ελλάδι εβραίους, βεβαίως και διατηρούν κάθε δικαίωμα να έχουν την άποψη τους για τα τεκταινόμενα και να συμφωνούν ή να διαφωνούν με οποιαδήποτε πολιτική κίνηση. Πρέπει, όμως, να σέβονται και την ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού, η οποία όχι απλώς έστειλε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο Κοινοβούλιο, αλλά όλα δείχνουν ότι η εκλογική και (κυρίως αυτή) η κοινωνική της επιρροή βρίσκεται σε διπλάσια, τουλάχιστον ποσοστά.
Αφού, λοιπόν, δεν περιορίζονται στα θρησκευτικά τους καθήκοντα, τα οποία είναι απολύτως σεβαστά, θέλοντας να έχουν και πολιτική άποψη, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τους (ξανά)ρωτήσουμε τι πιστεύουν για τα όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη Μέση Ανατολή. Πως κρίνουν την ρατσιστική διάθεση των εβραίων απέναντι στους Παλαιστίνιους, καθώς και την επανειλημμένη δολοφονία μικρών παιδιών από το κράτος του Ισραήλ; Πως κρίνουν τις δηλώσεις κάποιων φανατικών σιωνιστών, οι οποίοι θεωρούν τους μη εβραίους περίπου ως υπανθρώπους;
Ξέρουμε, φυσικά, ότι δεν πρόκειται να απαντήσουν ούτε σ’ αυτές, ούτε σε οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις τους κάνουμε, αφού αρνούνται κάθε διάλογο μαζί μας. Γι’ αυτό, άλλωστε, τα ερωτήματα μας έχουν καθαρά ρητορικό σχήμα. Εμείς, πάντως, οι «αντιδημοκράτες», «νεοναζί», «ρατσιστές» κλπ πιστεύουμε, ότι η ενεργητική αντιπαράθεση των Ιδεών δίνει τις πιο σωστές απαντήσεις σ’ όλα τα ζητήματα της Ιστορίας και όχι η ποινικοποίηση των απόψεων. Όποιοι έχουν το Δίκαιο με το μέρος τους πρέπει να το επιδεικνύουν με την επιχειρηματολογία τους, η οποία δια μέσω των αποδεικτικών στοιχείων οδηγεί στην Αλήθεια, και όχι με τον «μπαμπούλα» των δικαστηρίων, την μονόπλευρη (παρά) πληροφόρηση από τον καθεστωτικό τύπο και την άρνηση κάθε έννοιας διαλόγου, ο οποίος αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ