Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Της Τουρκίας γίνεται στην Θράκη!

Και δεύτερη τουρκοπανήγυρη στη Θράκη από το Καραβάνι του Τουρκισμού, γεμάτη από οθωμανικά συνθήματα και μηνύματα τουρκικής ενότητας και ομοψυχίας, αλλά και με τον δήμαρχο του Μπαϊράμπασα να δηλώνει τη χαρά του που βρίσκεται «στη γη των παιδιών του Μωάμεθ του Πορθητή»!
Άλλος ένας σταθμός πριν από λίγες μέρες για το λεγόμενο «Καραβάνι της Αφθονίας» του δήμου Μπαϊράμπασά – ουσιαστικά ο τελευταίος μετά τη πολυήμερη περιοδεία στα Βαλκάνια, με το σύνθημα «η αδελφοσύνη σύνορα δεν γνωρίζει».
Μετά το Σέλερο Ξάνθης λοιπόν και λίγο πριν αναχωρήσει για τη Τουρκία, το Καραβάνι έφτασε και στα Αρριανά του νομού Ροδόπης, όπου στις 13 Αυγούστου 2012 διοργάνωσε δείπνο ιφτάρ. Αρκετές επώνυμες παρουσίες και εδώ, καθώς μετείχαν – από πλευράς Τούρκων επισκεπτών – ο πρέσβης Βολκάν Μποζκίρ από το υπουργείο Eξωτερικών της Τουρκίας, o βουλευτής του ΑΚΠ Αδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου, μια ομάδα 70 ατόμων από βουλευτές και επιχειρηματίες, ο πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» Αϊντίν Οζτζάν, ο συντονιστής του Καραβανιού της Αφθονίας Μουσταφά Χατιπλέρ, ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασα Ατίλλα Αϊντινέρ και δημοτικοί σύμβουλοι από τον ίδιο δήμο, ενώ από τους…δικούς μας είδαμε (πλην βεβαίως του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ) τους ψευδομουφτήδες Ιμπραήμ Σερήφ (Κομοτηνής) και Αχμέτ Μέτε (Ξάνθης) (τους βλέπετε στην 1η φωτογραφία, με τον πρόξενο στη μέση), τους βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον πρώην βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ, τον δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ, τον πρόεδρο του άλλου δημοτικού συνδυασμού των Αρριανών Σααντετίν Σακίρ Χουσεΐν, τον αντιπεριφερειάρχη Ιρφάν Ουζούν (με το ΠΑΣΟΚ επίσης), τον πρόεδρο της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, προέδρους διαφόρων τουρκο-συλλόγων της Θράκης και περίπου 3.000 άτομα από τα Αρριανά και τα γύρω χωριά.
Η παρουσία μάλιστα των Τούρκων μουσαφίρηδων είχε συνδυαστεί λίγες ώρες πριν και με επίσκεψη στην Κομοτηνή, όπου ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασα Ατίλλα Αϊντινέρ, οι βουλευτές και οι δημοτικοί σύμβουλοι (με τη συνοδεία του προξένου Σενέρ, του ψευδομουφτή Σερήφ και του βουλευτή Χατζηοσμάν) επισκέφτηκαν (και αυτοί) την παράνομη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» (2η φωτογραφία). Λίγο αργότερα μάλιστα επισκέφτηκαν και το Ιμαρέτ, ένα από τα πιο παλιά οθωμανικά μνημεία της περιοχής που χτίστηκε από τον Γκαζή Εβρενός Μπέη. «Δυστυχώς όμως» όπως επισημαίνει το τουρκο-περιοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί», «το μετατραπέν πρόσφατα σε εκκλησιαστικό μουσείο κτίσμα δέχτηκε τους επισκέπτες, έχοντας απωλέσει την αρχική του κατάσταση» (σ.σ. εμείς πάντως, όποτε το επισκεφτήκαμε, σε εξαιρετική κατάσταση το βρήκαμε – συγγνώμη κιόλας δηλαδή που δεν το μετατρέψαμε κι εμείς σε κάνα…σταύλο, όπως τις εκκλησίες της Μικρασίας οι…πολιτισμένοι μας γείτονες).
Το βράδυ πλέον, στο ιφτάρ – και πέρα, εννοείται, από τη γνωστή πλέον μασκαράτα με τους γενίτσαρους, τους περιστρεφόμενους δερβίσηδες και τους λοιπούς τουρκοκαρνάβαλους (βλ. και την 3η φωτογραφία) - την παράσταση μάλλον έκλεψε (με τον ανεκδιήγητο κλαυσίγελω που εκφώνησε – ως δήθεν ομιλία ) ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασα Ατίλλα Αϊντινέρ, που ευχήθηκε το Ραμαζάνι να γίνει δεκτό στα δώματα του Αλλάχ, τόνισε πως «δεν γίνεται να μην υπάρχει ιμάμης και μουφτής, αυτοί είναι οι ηγέτες μας και οι μπροστάρηδες μας», ενώ ακόμη ανέφερε: «Θα προσευχηθούμε στον Αλλάχ η Τουρκική Δημοκρατία να είναι πάντα δίπλα σας. Θα προσευχηθούμε ώστε η βούληση της Τουρκικής Δημοκρατίας και οι άνθρωποι της να σας σκέπτονται πάντα, και να βρίσκονται πάντα δίπλα σας σχετικά με το μέλλον σας…Ως δήμος του Μπαϊράμπασα, σύνορα δεν γνωρίσαμε στην αδελφοσύνη. Καταργήσαμε τα σύνορα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί με τα παιδιά του Πορθητή, που ήταν οι σουλτάνοι αυτής της περιοχής για 600 χρόνια, του Πορθητή που ήταν ο πρόγονος όλων μας, και είναι πραγματικά μεγάλη τιμή να είμαι εδώ μαζί σας. Μέχρι σήμερα υπερασπιστήκατε και διαφυλάξατε τα ωραία μνημεία που άφησαν οι Οθωμανοί, να σας βοηθάει ο Αλλάχ. Νύχτα-μέρα συνεχώς μας εκπροσωπείτε στην Δυτική Θράκη. Εκπροσωπείτε εκείνους τους ωραίους ανθρώπους της Τουρκικής Δημοκρατίας, εκπροσωπείτε τους εκεί συμπολίτες μας. Οι συμπολίτες μας σας σκέφτονται μέρα νύχτα, δεν σας ξεχνάνε ποτέ, δεν θα σας αφήσουν και δεν θα σας αφήσουμε ποτέ».
Δείτε και παρακάτω (στις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε στο τέλος του δημοσιεύματος) κάποια πολύ χαρακτηριστικά και αποκαλυπτικά στιγμιότυπα από την εν λόγω πανήγυρη των τουρκοψύχων νεο-οθωμανιστών, άλλη μια άκρως προκλητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κυριολεκτικά μες στα μούτρα μας, ελάχιστα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Κομοτηνής. Εμείς για την Ιστορία απλώς να προσθέσουμε πως ομόνοια και ομοψυχία προς τους…«Τούρκους της Δυτικής Θράκης» ευχήθηκε και ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Σερήφ (τον βλέπετε στην 4η φωτογραφία), στο ίδιο πνεύμα (της τουρκο-αδελφοσύνης) και ο χαιρετισμός του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ενώ τον λόγο βέβαια πήρε κάποια στιγμή και ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Φαίνεται μάλιστα πως η εν λόγω φασιστοπρακτοράτζα (που παριστάνει τον πρόεδρο του κόμματος DEB) ευχαριστήθηκε με τις κωμικές καφρολογίες περί… «τέκνων του Πορθητή», καθώς ανέφερε πως «σήμερα τα Αρριανά βίωσαν μια ιστορική μέρα» και εξέφρασε τις «ατελείωτες ευχαριστίες του» προς τους υπεύθυνους του δήμου Μπαϊράμπασα «που πραγματοποίησαν αυτό το σχέδιο και μας αγκάλιασαν με τον τίτλο παιδιά του Πορθητή».
Όσο για τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, ευχαρίστησε το “Καραβάνι της Αφθονίας” «που γυρνά στην περιοχή των Βαλκανίων όπου επί επτά χρόνια είχαν ριζώσει οι πρόγονοι» και τόνισε: «Εμείς αυτό που ζητάμε από εσάς ως Τουρκική Δημοκρατία είναι να είστε πάντα μέσα σε ενότητα και ομοψυχία. Είναι κάτι που λέω πάντα. Θα στηρίξετε τους μουφτήδες σας, δεν θα φθείρετε αλλά θα στηρίξετε τους βουλευτές που εκλέξατε, και θα στηρίξετε τους δημάρχους που εκλέξατε. Εμείς επιθυμούμε να σας βλέπουμε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία».
Πολλή ενότητα και ομοψυχία έπεσε δηλαδή, όπως καταλάβατε! Ε, κι αφού άπαντες (ρουφιάνοι, σούργελα, καρνάβαλοι, δημαρχίδια, πρακτοράντζες, παιδιά του Πορθητή, απλοί κοπρίτες, κλπ, κλπ.) έφαγαν, γλέντησαν και…ομονόησαν, they lived happily ever after…
ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
1. Γενική άποψη από το τουρκο-πανηγύρι.
2. Είσοδος στο χωρό της εκδήλωσης του αντιπεριφερειάρχη Ιρφάν Ουζούν, μεταξύ του Τούρκου υποπρόξενου Γκιουρσόι και του οδηγού του Τούρκου πρόξενου.
3. O πρόξενος Σενέρ μεταξύ των ψευδομουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής.
4. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και η τουρκική τηλεόραση. Να και το σχετικό όχημα του τηλεοπτικού συνεργείου.
5. Από αριστερά : βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ και μετά ο δήμαρχος του δήμου Μπαϊράμπασα.
6. Ο πρόξενος Σενέρ ομιλών.
7. Πάλι ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασα, ενώ ξεστομίζει τις κρετίνικες μπούρδες για τα…παιδιά του Πορθητή!
8. Ε, καλά μωρέ, έτυχε και έχει και μια τουρκική σημαία εκεί, πάνω στο καροτσάκι! Μην είστε πια κι εσείς τόσο καχύποπτοι!
9. Εδώ ο πρόξενος Σενέρ δίπλα στον ψευδομουφτή Μέτε, έχοντας απέναντί του (κόψτε τώρα σεις μάπα…κομματάρχη!) το ανεκδιήγητο σούργελο που παριστάνει τον πρόεδρο του DEB.
10. Οικογενειακή…φωτογραφία των επίσημων επί σκηνής. Όλα τα…μωρά στην πίστα, που λέγαμε παλιά! Και τώρα πάρτε ανάσα, ε; Έρχεται και το…μπιζάρισμα!
11. Ουουουπς! Τρομερό, έτσι; Σαν τους παίκτες της Εθνικής μας στο Γιούρο ένα πράμα, μετά τη νίκη επί της Ρωσίας! Απολαύστε όμως κυρίως τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν, τέρμα δεξιά, κολλητά με τον πρόξενο, να του σηκώνει το χέρι. Βρε, καλά κάνει ο άνθρωπος, πότε την ομπρέλα στον Ουράς, πότε το γιουσουφάκι στον Σενέρ, με τέτοια οικονομική κρίση που να τρέχεις τώρα να βρίσκεις άλλη δουλειά!