Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ο κ. Δένδιας κυνηγάει Έλληνες πατριώτες, όταν "ταγματα ασφαλείας" Αλβανών στένουν μηνύματα μίσους κατά των Ελλήνων "ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ" - Βίντεο


Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη «Χρυσή Αυγή» και προς άλλες ακροδεξιές οργανώσεις ότι θα πατάξει καίρια την προσπάθεια υποκατάστασης της Αστυνομίας με «Τάγματα Εφόδου»,
έστειλε από τη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συνεδρίαση με αρκετές αντιπαραθέσεις που προκάλεσε κατά κύριο λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της «Χρυσής Αυγής», Ηλίας Κασιδιάρης, ο κ. Δένδιας απάντησε στην ερώτηση για το αν έχουν δικαίωμα να συναθροίζονται δημόσια οι Πακιστανοί στο κέντρο της Αθήνας. ««Τάγματα Εφόδου» στη χώρα, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν γίνονται ανεκτά, οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί», είπε ο υπουργός.
«Το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα συνάθροισης Ελλήνων και όχι αλλοδαπών», υποστήριξε ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», αναφέροντας μάλιστα σκωπτικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα έπρεπε να αλλάξει τον τίτλο του σε ΠΑΣΟΚ -Πακιστανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα-, εφόσον οι Πακιστανοί το έχουν αναγνωρίσει ως δικό τους». Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει υπογράψει τη διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία ενέχει συνταγματική ισχύ και επιτρέπει στους αλλοδαπούς να συνέρχονται. «Υπεράνω όλων των συνθηκών και συμβάσεων είναι το Σύνταγμα των Ελλήνων» επέμεινε ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής».

Εν τω μεταξύ, τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Κόρινθο με το δημοτικό συμβούλιο και πολλούς κατοίκους να αντιτίθενται στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Χθες, ο δήμαρχος της πόλης, Αλ. Πνευματικός κατήγγειλε ότι το στρατόπεδο είναι ξέφραγο αμπέλι και μπορεί οποιοσδήποτε να μπει και να βγει, θέτοντας ζητήματα ασφαλείας των πολιτών.

Μάλιστα, την Πέμπτη το βράδυ, έγινε συμπλοκή μεταξύ μεταναστών μέσα στο στρατόπεδο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων, οι δύο εξ αυτών σοβαρά. Η Αστυνομία, διέψευσε την καταγγελία του δημάρχου για προσπάθεια ομαδικής απόδρασης και για πυροβολισμούς.

Επίσης, ο κ. Πνευματικός ερωτώμενος σχετικά με τη διακοπή νερού στο στρατόπεδο και την απόφαση να μη μαζεύουν τα σκουπίδια, ο δήμαρχος είπε ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται».