Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Το ΝΑΤΟ ενέκρινε κρυφά σχέδιο επίθεσης κατά της Συρίας.

Η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ (Military Committee), ενέκρινε ομόφωνα, το σχέδιο για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Κατά τη συνεδρίαση υπήρξαν τηλε-διασκέψεις με την Ουκρανία, την Αίγυπτο , το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία και κράτη του Περσικού Κόλπου.
 Η «μυστική απόφαση» αφορούσε στην δέσμευση των συμμαχικών αεροπορικών δυνάμεων που θα διατεθούν, και τα αεροδρόμια που θα επιχειρήσουν.
Το «σχέδιο επιχειρήσεων», που δεν περιελάμβανε χρονοδιάγραμμα, εγκρίθηκε «Ομόφωνα».
Ο βασικός σχεδιασμός, προβλέπει τον βομβαρδισμό και την καταστροφή των συστημάτων επικοινωνίας και διοίκησης της Συρίας, αλλά τα βασικά πολιτικά προβλήματα είναι οι S300P2, και οι Ρώσοι τεχνικοί σύμβουλοι.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που απασχόλησαν την τακτική εβδομαδιαία σύνοδο της Στρατιωτική Επιτροπής, ήσαν δύο. 1. Πώς κλιματική αλλαγή στη Γροιλανδία θα επηρεάσει τη γεωπολιτική, τη μετανάστευση και τις στρατιωτικές υποθέσεις για την ΕΕ, και 2. Η Συρία και οι πιθανότητες ρωσικής και κινεζικής αντίδρασης. Ταυτόχρονα τα μμε σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη μετέδιδαν ειδήσεις για «μαζικές δολοφονίες αμάχων από το στρατό της Συρίας»,για «συστηματική εκτέλεση των εκατοντάδων αμάχων»,και για την παρουσία ιρανικών στρατευμάτων στη Συρία», προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για μια «αστραπιαία» ανθρωπιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA οι τρομοκράτες- ανθρωπιστές επιτέθηκαν σήμερα σε στρατιωτικό φυλάκιο στην Zamalka στην περιοχή της Δαμασκού, και αφού σκότωσαν τους στρατιώτες συνέλαβαν και εκτέλεσαν 20 αμάχους. Οι Κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν επίσης με ένοπλες ομάδες στη Δαμασκό στα προάστια της Misraba, Jubar και Ein Tarma. Στο Χαλέπι στρατιώτες συγκρούστηκαν με μια ομάδα ανταρτών, που είχαν απαγάγει πολίτες, από την εθνική οδό στο Χαλέπι, και τους σκότωσαν όλους.
 Ο στρατός της Συρίας ανακοίνωσε την έναρξη επιχείρησης-σκούπα για την εκκαθάριση από τρομοκρατικές ομάδες της γεοτονιάς αλ-Σουκάρι στο Χαλέπι, ενω συγκρούσεις έγιναν και στις περιοχές του Χαλπίου , Αl-Amryeh, Izaz και Σαΐντ Σέιχ, όπου εξοντώθηκαν δεκάδες αντάρτες. Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ εμφανίστηκε στην τηλεόραση και απέρριψε ως «μη ρεαλιστική» την ιδέα για τη δημιουργία των λεγόμενων ανθρωπιστικών ζωνών μέσα Συρία, και δήλωσε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να «κερδίσει τη μάχη» κατά των ξένων .
 «Χρειάζεται σίγουρα χρόνος για να φθάσουμε σε ένα αποφασιστικό τέλος. Όμως, μπορώ να πω ότι έχουμε κάνει βήματα μπροστά. Η κατάσταση επί του εδάφους είναι καλύτερα τώρα, αλλά για να το τελειώσουμε χρειάζεται κάποιο χρόνο..»
deltio11.blogspot.gr