Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ηττώνται οι ισλαμιστές στην Συρία - Οι κυβερνητικοί επικρατούν σε όλο το μέτωπο

Στην αντεπίθεση και με εμφανή αποτελέσματα σε όλα σχεδόν τα μέτωπα των συγκρούσεων έχει περάσει ο Στρατός της Συρίας αφού νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας ξεκαθάρισαν από τους χορηγούμενους από το εξωτερικό αντάρτες την βορειοδυτική περιοχή του Χαλεπίου.
Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν επικεντρωθεί στην εξουδετέρωση των δυνάμεων των ανταρτών στην κεντρική περιοχή της πόλης την Seif al-Dowla από το Σάββατο όπου βρίσκεται και ο σιδηροδρομικό σταθμός της πόλης, αναγκάζοντας τους αντάρτες να αποσυρθούν.

Ο Στρατός της Συρίας έχει εκκαθαρίσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών τις ένοπλες ομάδες των ανταρτών από τις περισσότερες γειτονιές στο Χαλέπι προκαλώντας μεγάλες απώλειες στην διοίκηση τους. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ο Mohammad Yasir Qarandal, ένα από τους διοικητής των δυνάμεων των ανταρτών στην πόλη.
Σε ένα άλλο μέτωπο στα νότια της πόλης Χαλέπι οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να λύσουν την πολιορκία της χριστιανικής πόλης Rableh με τις δυνάμεις ασφαλείας να σκοτώνουν 60 μισθοφόρους. Αλλά και σε δύο ακόμα επιχειρήσεις ο συριακός Στρατός κατάφερε να αποκαταστήσει την τάξη εξουδετερώνοντας την Παρασκευή ομάδα ενόπλων η οποία προσπάθησε να προκαλέσει αναστάτωση σε μία πόλη η οποία πρόσκειται φιλικά προς την κυβέρνηση του Assad.
Τέλος στις 23 Αυγούστου ο συριακός Στρατός κατέστρεψε τρία κέντρα διοίκησης των ανταρτών στα περίχωρα της δυτικής πόλης της Hama στερώντας από τους αντάρτες την δυνατότητα συντονισμού των ενεργειών τους.
Η σύγκρουση στην Συρίας μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ξενοκίνητων αναρτών οι οποίοι διαθέτουν την υποστήριξη μόλις του 20% του πληθυσμού στην πλειονότητα τους ριζοσπαστικοί Σουνίτες έχει εισέρθει από την 1η Αυγούστου σε μία νέα φάση με τον πρόεδρο της Συρίας Assad να δηλώνει ότι η χώρα του έχει εμπλακεί σε μια "κρίσιμη και ηρωική" μάχη που θα καθορίσει τη μοίρα του έθνους.
Βασικός στόχος των συριακών στρατευμάτων είναι παράλληλα με την εξουδετέρωση των πυρήνων αντίστασης των αναρτών το κλείσιμο των εισόδων των ξένων μισθοφόρων και ακραίων φανατικών σουνιτών από την Ιορδανία, το Ιράκ και το Λίβανο και η μετέπειτα σταδιακή και μεθοδική εκμηδένιση των αναρτών
στις πόλεις προπύργια τους ώστε η χώρα να εισέρθει σε ομαλότητα και να λυθεί
η κρίση με πολιτικά μέσα υπό τους όρους που επιζητεί η πλειονότητα του συριακού λαού και όχι οι ξένες δυνάμεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenert.gr