Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Αλβανοί και πολιτικοί κατέκλεψαν τα ταμεία.


20120829-2123AMορφή χιονοστιβάδας οι "μαϊμούδες" συντάξεις Βουλγάρων & Ρουμάνων. Ποιός Φταίει;
Προ καιρού γράφτηκε δημοσιεύθηκε και κυκλοφόρησε ένα άρθρο * σύμφωνα με το οποίο Βούλγαροι και Ρουμάνοι υπήκοοι έρχονταν λίγο πριν την συνταξιοδότηση τους στην Ελλάδα,
 και αφού έβρισκαν εργασία εδώ, συνήθως εργασία ενός έτους και «μαϊμού», τελικά ελάμβαναν σύνταξη από το Ελληνικό ΙΚΑ.
Όπως ισχυριζόταν και σωστά το εν λόγω άρθρο, το ύψος των συντάξεων σε αυτές τις χώρες κυμαίνεται στο 1/6 των ελληνικών, ακόμα και αυτών των πρόσφατων «πετσοκομμένων» μνημονιακών.
Η αρθρογράφος ενημέρωνε το κοινό για τα εξής: «Μετανάστες από γειτονικές χώρες, με λίγους μόνο μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα και οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας, μπορούν να πάρουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ ύψους 716 ευρώ, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
* Σκοπός με αυτό το κείμενο δεν είναι τόσο να διορθώσουμε το αρχικό άρθρο όσο να αναδείξουμε τους πραγματικούς υπαίτιους. Άλλωστε η αρθρογράφος "εστίασε" αποκλειστικά την ενημέρωση της στις συντάξεις "μαϊμούδες", και καλώς το έκανε.
Ωστόσο άθελα της πιστεύουμε, έριχνε το «βάρος» στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά στους προδότες πολιτικούς που διαχειρίσθηκαν και μετά χαράς δέχτηκαν να κάνουν τέτοιου είδους εξυπηρετήσεις σε βάρος της χώρας μας.
Και η αρθρογράφος συνεχίζει: «Οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι, ως ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης στην χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου του 2009 και απολαμβάνουν τα ίδια εργασιακά και συνταξιοδοτικά προνόμια με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες».
Όμως όπως ήδη γράψαμε πιο πάνω, δεν είναι ακριβώς έτσι, και συγκεκριμένα: Κάθε πολίτης, κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να διαμένει σε άλλη χώρα της Ε.Ε. για ένα τρίμηνο με την προϋπόθεση να έχει εισέλθει νόμιμα με διαβατήριο ή ταυτότητα και να έχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη υγείας από την χώρα προέλευσης του, ώστε να μην επιβαρύνει την χώρα υποδοχής.
Πολύ περισσότερο καμία κοινοτική οδηγία ή απόφαση ή κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ άλλο κράτος μέλος να δεχθεί στο έδαφος του πολίτη άλλου κράτους μέλους με σκοπό τη μισθωτή εργασία Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο κατά συνθήκη για όσες χώρες μέλη το αποδέχτηκαν οικειοθελώς.
Για παράδειγμα η Ελλάδα δέχτηκε τα πάντα χωρίς κανέναν όρο ή προϋπόθεση. Δέχθηκε δηλαδή, όποιον πολίτη χώρας της Ε.Ε. εισέρχεται στο έδαφος της να εργάζεται χωρίς να χρειάζεται καμία ειδική άδεια. Επομένως είναι απολύτως φυσιολογικό να παρουσιάζεται το συγκεκριμένο φαινόμενο με τις «μαϊμούδες» συντάξεις Βουλγάρων και άλλων οι οποίοι αφού πρώτα χρίσθηκαν με την υπογραφή μας «εργαζόμενοι» κατόπιν όπως ήταν αναμενόμενο κατέληξαν και «συνταξιούχοι».
Πιο κάτω διαβάστε τις προϋποθέσεις και τις εξαιρέσεις για όλες τις χώρες της Ε.Ε. και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Υπήκοοι Ρουμανίας και Βουλγαρίας

[...]Μπορείτε να εργάζεστε — ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι - χωρίς άδεια εργασίας στις εξής χώρες: Βουλγαρία, Κύπρο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ιταλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Σουηδία.
Το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013, το δικαίωμα εργασίας σας μπορεί να περιορίζεται στις εξής χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Ισπανία (μόνο για τους Ρουμάνους), Ηνωμένο Βασίλειο. Για να εργαστείτε στις χώρες αυτές, χρειάζεστε άδεια εργασίας.
Ορισμένες χώρες έχουν απλουστεύσει τις διαδικασίες ή έχουν μειώσει τους περιορισμούς για ορισμένους τομείς ή για ορισμένα επαγγέλματα.
Η Νορβηγία, η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν επιβάλλουν πλήρεις περιορισμούς.
Η Ελβετία μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς μέχρι τις 31 Μαΐου 2016.[...]
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος πρέπει να πληρώσει το «μάρμαρο»;
HellasOnTheWeb.Org