Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Αυτό είναι το κράτος της Τουρκίας, αγνώστου προελέυσεως…

Τουρκικό βιβλίο: Δεν ήταν από τη Θεσ/νίκη ο Κεμάλ Ατατούρκ!
Η οικογένεια του Κεμάλ Ατατούρκ δεν είχε σχέση με τη Θεσσαλονίκη – γεγονός που θα στενοχωρήσει μεν τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη – αλλά από την επαρχία της Μαλάτιας (της ελληνικής Μελιτίνης), στις ανατολικές εσχατιές του τουρκικού κράτους.
Αυτό υποστηρίζει ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε και ήδη προκαλεί σάλο στην Τουρκία. Η οικογένεια του Κεμάλ, αναφέρει το βιβλίο του Φατίχ Μπαγιάν «Από τον Μουσταφά στον Κεμάλ. Το μεγάλο μυστικό του Ατατούρκ», μετανάστευσε στη Θεσσαλονίκη από την Μελιτίνη.
Το χειρότερο όμως είναι ότι, σύμφωνα με το βιβλίο, η καταγωγή του Κεμάλ είναι πιο σκοτεινή από ότι φανταζόμαστε, αφού η υποτιθέμενη μητέρα του, ήταν στην πραγματικότητα θεία του!
Ο Κεμάλ πήγε στη Θεσσαλονίκη με τη θεία του, μετά τον θάνατο των γονέων του. Σύμφωνα με το βιβλίο η θεία του τον υιοθέτησε. Ωστόσο τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά και σχετίζονται με την σχέση του πατέρα του Κεμάλ με τη συγκεκριμένη θεία – μητέρα.
Στη δεκαετία του 1930 είχε γίνει μια απόπειρα στην Τουρκία να ερευνηθεί το γενεαλογικό δέντρο του Κεμάλ, η οποία όμως σταμάτησε κακήν-κακώς, τότε, για άγνωστους λόγους, με φημολογούμενη παρέμβαση του κύκλου του Κεμάλ.
defence-point.gr