Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Επιτέλους τιμούν τους νεκρούς ήρωες των Ιμίων: Tα ονόματα τους παίρνουν οι δύο νέες πυραυλακάτοι

Ρ72 "Υποπλοίαρχος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ" και Ρ73 "Υποπλοίαρχος ΒΛΑΧΑΚΟΣ",θα ονομαστούν οι δύο τελευταίες πυραυλάκατοι του ΠΝ, που ναυπηγούνται τώρα από τα ναυπηγεία Ελευσίνας ως ένδειξη τιμής για τους δύο από τους τρεις ηρωϊκούς αξιωματικούς του ΠΝ που χάθηκαν στα Ίμια. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και σίγουρα αποτελεί μία ορθή επιλογή του υπουργού. Ελπίζουμε να βρεθεί σύντομα και μία ακόμα πυραυλάκατος ή ένα ανάλογο σκάφος για να λάβει και το όνομα του Γιαλοψού, του τρίτου αδικοχαμένου παληκαριού του μοιραίου ελοκοπτέρου ΠΝ21
Και σε ότι αφοροά τις δύο πυραυλακάτους και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις πληρωμές, αυτό βαίνει προς επίλυση και πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει κλείσει το θέμα.
Τα σχέδια των σκαφών Super Vita βασίζονται στα μικρότερα σκάφη κλάσσεως Vita που υπηρετούσαν στο πολεμικό ναυτικό του Κατάρ, όπως επίσης και παρόμοιων διαστάσεων σκάφη που κατασκευάστηκαν για το Ομάν και άλλες χώρες.

Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο, ενώ η εταιρεία Vosper Thornycroft Controls παρέχει το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το σύστημα διαχείρισης του σκάφους, τον ηλεκτρικό εξοπλισμό και τα συστήματα αντιμέτρων.

defencenet.gr