Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Aντάρτικο στις εκκλησίες και security στην θεία λειτουργία.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισε ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Μηνά στην Πάτρα να αντιμετωπίσει φαινόμενα κλοπών και διαρρήξεων. Εταιρίες security περιφρουρούν τους χώρους μέσα και έξω από τις εκκλησίες. Οι προσευχές μόνο δεν είναι αρκετές για να απωθήσουν τους μικροαπατεώνες από τη συνεχή δράση τους εις βάρος των πιστών και των παγκαριών πολλών εκκλησιών και έτσι ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Μηνά στην Πάτρα αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των κλοπών που αυξάνονται δραματικά το τελευταίο διάστημα.
Οι πιστοί παρακολουθούν την λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά υπό την παρουσία ανδρών εταιρείας security.
Ο λόγος είναι ο φόβος και η ανασφάλεια των κατοίκων της περιοχής να φτάσουν μέχρι τον ναό, καθώς έξω από αυτόν βρίσκονται μικροαπατεώνες που καραδοκούν να κλέψουν τσάντες και πορτοφόλια.

Οι δράστες λειτουργούν πλέον επαγγελματικά, αφού όταν τελούνται μυστήρια στο ναό, προσποιούνται τους συγγενείς και κλέβουν τα δώρα και εξαφανίζονται.

Μάλιστα, δεν διστάζουν να αρπάξουν ακόμα και τις σακούλες με τα πρόσφορα από τις οποίες αφαιρούν τα χρήματα που έχουν αφήσει οι πιστοί, ενώ τα τάματα έχουν γίνονται άφαντα το τελευταίο δίμηνο.


ΠΗΓΗ