Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τι σκαρώνει η κυβέρνηση και οι μουσουλμάνοι στο Λύκειο Βεργίνας;

To ποτήρι έχει ξεχειλίσει στο Λύκειο Βεργίνας. Το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς μαθητές υπάρχει εδώ και 2 περίπου χρόνια. Το διαπολιτισμικό πρόγραμμα που ακολουθείται ειδικά στο σχολείο αυτό, στο οποίο οι αλλοδαποί νιώθουν πως είναι στο σπίτι τους γιατί τυγχάνουν φοβερής υποστήριξης από την διεύθυνση του σχολείου, κάνει τα υπόλοιπα παιδιά να νιώθουν ξένοι στο ίδιο τους το σχολείο. Ποτέ δεν έχουν παρθεί μέτρα για τους καθημερινούς καβγάδες μεταξύ των μαθητών.
Εγινα πολλές προσπάθειες από το συμβούλιο των μαθητών να ενημερώσει για το πρόβλημα που υπάρχει στο σχολείο, όμως κανένας δεν τους λαμβάνει υπόψιν ούτε παίρνονται μέτρα.
Ψεύδονται αυτοί που λέμε πως ποτέ ξανά δεν υπήρχαν προβλήματα μεταξύ κυπριων και αλλοδαπών στο Λύκειο Βεργίνας. Ηταν θέμα χρόνου να αντιδράσουν τα παιδιά.

Οι αλλοδαποί που έρχονται στο σχολείο αυτό δεν είναι κάτοικοι της περιοχής, αλλά μαζεύονται με λεοφωρείο και μεταφέρονται από άλλες περιοχές εκεί γιατί είναι το μοναδικό ίσως σχολείο στη Λάρνακα που τους υποστηρίζει τόσο, δεν είναι απαραίτητο να κάνουν μάθημα, γυρίζουν όλη μέρα στην αυλή του σχολείου και ενοχλούν και φεύγουν όποτε θέλουν. Είναι γι’ αυτους ο παράδεισος εκεί.

Γεωργία