Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Διάτρητες οι ελληνικές τράπεζες από την ηλεκτρονική απάτη εν’όψη της κάρτας του πολίτη.

Τριάντα έξι μέλη σπείρας που εξασφάλιζε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες από Τράπεζες, προσκομίζοντας πλαστές βεβαιώσεις μισθοδοσίας και εκκαθαριστικά Εφορίας, συνέλαβε η Ασφάλεια Δράμας την Κυριακή (20/02).
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Εβδόμη" ως εγκέφαλοι της σπείρας που δρούσε επί δύο χρόνια στην Καβάλα, την Δράμα, την Ξάνθη, τις Σέρρες, την Καρδίτσα και την Αθήνα, φέρονται μια γυναίκα από την Καβάλα και δύο Αθηναίοι.
Στη συμμορία συμμετείχαν και άτομα από άλλες πόλεις, τα οποία αναλάμβαναν να προσεγγίζουν άνεργους και με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν την εξασφάλιση δανείου ή την έκδοση πιστωτικής κάρτας στο όνομά τους ακόμα κι αν δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
Οι δράστες, εξέδιδαν ηλεκτρονικά χαρτιά με ψεύτικα στοιχεία και με αυτά απευθύνονταν σε τράπεζες, για να συνάψουν δάνεια ή να εξασφαλίσουν πιστωτικές κάρτες, αλλά και σε επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων, ηλεκτρικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας και άλλα.
Από την προανάκριση, που συνεχίζεται, διαπιστώθηκε η τέλεση απατών με οικονομικό όφελος ύψους 72.737 ευρώ, ενώ οι συνολικές απόπειρες με πλαστά δικαιολογητικά ανέρχονται στο πόσο των 331.295 ευρώ.

ΠΗΓΗ