Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ευάλωτες και με το ποιο απλό τρόπο οι συναλλαγές με κάρτες.

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Καλλιθέας δυο Ρουμάνοι, μετά από καταγγελίες εκνευρισμένων πολιτών στα υποκαταστήματα τραπεζών, για... χαλασμένα ΑΤΜ. Διαβάστε με ποιόν τρόπο οι δράστες, έκλεβαν τους πελάτες.
Έναν καινούριο τρόπο να βγάζουν άκοπα και γρήγορα το... ψωμί τους κλέβοντας ανυποψίαστους πολίτες στα ΑΤΜ, εμπνεύστηκαν δυο Ρουμάνοι ηλικίας 20 και 30 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλλιθέας.
Συγκεκριμένα, οι δυο ιδιαίτερα ευφάνταστοι δράστες, τοποθετούσαν τις νυχτερινές ώρες ειδικές μεταλλικές τάπες στις εγκοπές εξόδου χρημάτων των ΑΤΜ.
 Οι πολίτες πραγματοποιούσαν κανονικά την συναλλαγή, γινόταν η χρέωση του λογαριασμού τους, αλλά τα χρήματα δεν έβγαιναν από την έξοδο και έφευγαν εκνευρισμένοι.

Τότε λοιπόν, οι δυο Ρουμάνοι που παραφύλαγαν λίγο πιο πέρα, πήγαιναν στο μηχάνημα, έβγαζαν την τάπα που είχαν τοποθετήσει και έπαιρναν τα χρήματα.

Το κόλπο όμως των δραστών, αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες διαμαρτυρόμενων πολιτών στα υποκαταστήματα και έτσι μετά από αναζήτηση, οι δυο άνδρες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για απάτη, διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ΄εξακολούθηση.

Από την προανάκριση που διενέργησε η αστυνομία μάλιστα, προέκυψε πως οι δυο αλλοδαποί, είχαν με το συγκεκριμένο κόλπο είχαν παγιδέψει 16 μηχανήματα ανάληψης χρημάτων.