Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ


Ξεκίνησε σήμερα η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, στην περιφέρεια του Νίζνι Νοβγκόροντ, οπού εκεί θα επισκεφθεί τους αγίους
τόπους από τους οποίους πέρασε ο μεγάλος άγιος της Ρωσικής Εκκλησίας, Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ.
Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, κατά την άφιξη του σήμερα στο Αεροδρόμιο του Σάρωφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δίνω μεγάλη σημασία στις συχνές συναντήσεις με την νεολαία, από διάφορα μέρη της Ρωσίας».«Μου είπαν ότι υπάρχει επιθυμία από τους νέους του Νίζνι Νοβγκόροντ να συναντηθούν μαζί μου. Με ενδιαφέρει πολύ να ακούσω τις εμπειρίες τους, τις σκέψεις τους, τις παρατηρήσεις τους, καθώς και τις αντιλήψεις που έχουν για την χώρα τους», συνέχισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
«Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις των νέων», συνέχισε ο Πατριάρχης, τονίζοντας ακόμη ότι «η συνάντηση με τους νέους θα έχει διμερή χαρακτήρα».
«Στην επικοινωνία που έχω με τους νέους, ακούω εκείνες τις φωνές που σήμερα έχουν πραγματική ανάγκη. Επίσης συζητώ μαζί τους για να κατανοήσω καλύτερα τη συμβαίνει σήμερα στην ζωή των ανθρώπων και κυρίως πως είναι η ζωή των νέων», συνέχισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Να αναφερθεί πως ο Πατριάρχης Μόσχας, αμέσως μετά την άφιξη του συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Νίζνι Νοβγκόροντ κ. Γεώργιο, επισκέφθηκε το κελί όπου έζησε ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ, που τώρα αποτελεί μέρος επιβλητικού ναού, επίσης το σπήλαιο που ασκήτεψε και την πέτρα στην οποία προσευχόταν.Αργότερα ο Πατριάρχης και η συνοδεία του επισκέφθηκαν και το μνημείο του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, το οποίο φιλοτέχνησε ο διάσημος ρώσος γλύπτης Βιατσεσλάβ Κλικόβ.
Στο Ντιβέγιεβο
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας αναχώρησε για την γυναικεία ιερά μονή της Αγίας Τριάδος του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Ντιβέγιεβο.Στην πύλη της Μονής οι μοναχές και η Ηγουμένη Σεργία, επεφύλαξαν στον Πατριάρχη Κύριλλο μεγαλοπρεπή υποδοχή.Ο Πατριάρχης προχώρησε στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως, οπού ασπάσθηκε και προσκύνησε το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.Να αναφερθεί πως η Ηγουμένη της Μονής Σεργία, προσέφερε στον Πατριάρχη Κύριλλο μια μεγάλη εικόνα του Αγίου Σεραφείμ.
Τέλος, ο Πατριάρχης Μόσχας συναντήθηκε εντός της μονής με επισκόπους, που βρίσκονται εντός της περιφέρειας του Βόλγα.Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση συμμετείχαν: Αρχιεπίσκοπος Σαράνσκ και Μορδοβίας κ. Βαρσανούφιος, Μητροπολίτης Όρενμπούργκ και Μπουζουλούκ κ. Βαλεντίνος, Μητροπολίτης Τσεμποξάρι και Τσουβασίας κ. Βαρνάβας, Αρχιεπίσκοπος Σιμβίρσκ και Μελεκεσίου κ. Πρόκλος, Αρχιεπίσκοπος Καζάν και Ταταρστάν κ. Αναστάσιος, Αρχιεπίσκοπος Ουφά και Στερλιταμάκ κ. Νίκων, Αρχιεπίσκοπος Ιοσκάρ – Όλα και Μαρί κ. Ιωάννης, Μητροπολίτης Νίζνι Νοβγκόροντ κ. Γεώργιος, Επίσκοπος Σαράτοφ και Βόλσκ κ. Λογγίνος, Επίσκοπος Αλάτιρ Σαββάτιος και ο Επίσκοπος Σολνετσνογόρσκιϊ κ. Σέργιος.