Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ !


Με μεγάλη μου θλίψη βλέπω τους Πατριάρχες, τους Αρχιεπισκόπους και εν γένει τους Ορθοδόξους Επισκόπους μας να μην κοιτάζουν πως θα μπορέσουν να κάνουν την τριαδική πίστη δύναμη. Τους βλέπω να είναι εγκλωβισμένοι, αιχμάλωτοι της καθημερινότητας και προσανατολισμένοι στα μηδαμινά, ασήμαντα και ευτελή πράγματα. Να νοιάζονται πως θα διατηρηθούν στην εξουσία και να εκλαμβάνουν αυτή ως μέσο και σκοπό της όλης βιωτής τους. Να αντιμετωπίζουν τον πλησίον τους αφ’ υψηλού, σαν να είναι διάδοχοι των Φαρισαίων. Να ξεχνούν πως είναι εν δυνάμει διάδοχοι των αποστόλων του Κυρίου μας και πως μοναδικό έργο έχουν να είναι κήρυκες του Ευαγγελίου.
Να αντικρύζουν τον φτωχό υπεροπτικά αγνοώντας ότι απέναντί τους στέκεται την ώρα εκείνη ο ίδιος ο Κύριος. Να επικεντρώνουν το έργο τους στις πασαρέλες της επίδειξης σαν τα μοντέλα που πλασάρουν τη νέα μόδα. Να, να, να... Φαίνεται πως έχει παντελώς λησμονηθεί από τους ρασοφόρους μας πως η δύναμη της τριαδικής πίστης προέρχεται από το πνεύμα θυσίας προς τον πλησίον, ενδυναμώνεται με την πλήρη αποδοχή και εφαρμογή του θελήματος του Κυρίου μας, θεμελειώνεται με την ταπείνωση και την πορεία προς την ξεχασμένη σήμερα αγιότητα του βίου. Και με πόνο το γράφω αυτό γιατί αυτοί οι απανταχού της γης Ορθόδοξοι Επίσκοποι είναι του Χριστού και βάλανε όρκο για να υπηρετούν το εκκλησίασμα, τον Αμπελώνα δηλαδή του Κυρίου μας. Ρίχνοντας όμως, μία διεισδυτική ματιά στην καθημερινή δραστηριότητα των ρασοφόρων του Χριστού μας εύκολα διαπιστώνει κανείς πως στη συντριπτική πλειονότητά τους μοναδικό μέλημα έχουν το πως θα μαζέψουν χρήματα και όχι να κάνουν έργο ουσίας. Δεν νοιάζονται, όπως έχει αποδειχθεί για τον κόσμο που πήρε λάθος δρόμο και παρασύρεται από διάφορες αλλόθρησκες και δεισιδαίμονες ιεραρχίες του βδελυρού Σατάν.
Οι δυστυχείς δεν φαίνεται να κατανοούν πως ο Σατάν δεν έχει δύναμη και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δημιουργεί αναμπουμπούλα στα μυαλά των άθεων. Όχι καλέ μου παπά, πρόσεξε και κάνε έλεγχο των πράξεών σου. Γίνε ο καλός Χριστιανός. Ανέβα εδώ και τώρα στο τρένο του Χριστού. Συνειδητοποίησε τώρα πως μέλημα του Χριστού είναι να μαζέψει τον άνθρωπο από την αγέλη των πονηρών πνευμάτων. Μπες επικεφαλής του αγώνα σωτηρίας. Γιατί ο κόσμος βλέπει και σε χαρακτηρίζει σήμερα ζημιοκτόνο. Βέβαια, υπάρχουν και τα πρότυπα, οι καλοί ποιμένες και κάνουν έργο πιο σιωπηλό αλλά ωφέλιμο στον πεινασμένο, στον εργάτη αλλά προπαντός δίδουν χαρά στον Κύριο. Αυτός άλλωστε έχει τα σκήπτρα και το φως. Ας μην το λησμονάτε αυτό.Καλοί μου σύνδουλοι ιερείς είναι καιρός να δώσετε το σύνθημα: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ. Να διαλαλήσετε και να κηρύξετε την ελπίδα. Να γίνετε κουβαλητές του φωτός. Να ηγηθείτε στη διάλυση του σκότους. Ο Χριστός περιμένει με το χέρι απλωμένο στον φτωχό και άρρωστο. Το Πνεύμα το Άγιο θέλει πάντα να σας οδηγεί στην ίσια οδό, το δρόμο του ουράνιου θόλου. Άγγελοι περιμένουν καρτερικά να σας τοποθετήσουν εκεί που σας έδωσε τη θέση ο Κύριος. Κηρύξτε τις καλές ειδήσεις κόντρα στην κατρακύλα.
Πάψτε να ταυτίζεστε με το θέλημα του αδύναμου Σατάν. Νοιαστείτε για το ποίμνιό σας, το τμήμα δηλαδή της Αμπέλου που επέστρεψε ο Κύριος να καλλιεργείτε. Προσανατολισθείτε στη σοδειά και τους καρπούς της Αμπέλου που θα αποδώσετε στον τριαδικό Θεό. Θυμηθείτε τα λόγια του θεόπτη Μωϋσή «εκ γαρ αμπέλων Σοδόμων η άμπελος αυτών, και η κληματίς αυτών εκ Γομόρρας. Η σταφυλή αυτών σταφυλή χολής, βότρυς πικρίας αυτοίς» και αφιερωθείτε στην θυσιαστική προσφορά προς το ποίμνιό σας. Και ως καρποί νοούνται η υπομονή, η ανιδιοτελής αγάπη, η μετάνοια, η πίστη, το έλεος, η δικαιοσύνη του Θεού...
.... .... .... .... www.orthodoxia.gr