Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Πανηγυρίζουν τουρκικά Μέσα για τους «τέσσερις “Τούρκους” βουλευτές στην ελληνική βουλή»!

 
Τα σχέδια της Άγκυρας για την Θράκη είναι γνωστά, αλλά έρχονται να τα επιβεβαιώσουν και τα πανηγυρικά δημοσιεύματα τουρκικών Μέσων που κάνουν λόγο για την εκλογή «Τούρκων» βουλευτών στο ελληνικό κοινοβούλιο!

Όπως χαρακτηριστικά γράφει η εφημερίδα Türkiye «οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πέτυχαν να στείλουν τέσσερις βουλευτές στη βουλή»!

Το δε ρεπορτάζ του κρατικού Anadolu ανέφερε ότι «βουλευτές εξελέγησαν ο Οζγκιούρ Φερχάτ από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Μπουρχάν Μπαράν από το Κόμμα ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη».

Και συνεχίζει: «Ο Φερχάτ και ο Αχμέτ εξελέγησαν στη Ροδόπη, ενώ ο Ζεϊμπέκ και ο Μπαράν στην Ξάνθη. Και οι δύο περιοχές βρίσκονται στη Δυτική Θράκη όπου κατοικεί σημαντικός αριθμός τουρκικής κοινότητας».

Το Gazete Duvar αναφέρει «ο Φερχάτ είπε ότι η νίκη που κέρδισαν στη Ροδόπη είναι κάτι παραπάνω από συμβολική. ‘Ήρθαμε νούμερο ένα σε αυτές τις εκλογές στις οποίες αντικατοπτρίστηκε η ελεύθερη βούληση του λαού μας και η μειονότητα μας έδωσε την υποστήριξη’, είπε, προσθέτοντας ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εκπροσωπήσω τη μειονότητά μας στην ελληνική Βουλή».


Επικαλούμενο το Anadolu το Duvar γράφει ότι ο Μπαράν είπε πως «δύο Τούρκοι βουλευτές εξελέγησαν στην πόλη της Ξάνθης για άλλη μια φορά σε αυτές τις εκλογές», για τις οποίες ήταν περήφανοι.

Και συνέχισε «ο Ζεϊμπέκ είπε ότι παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβε το αποτέλεσμα που επιθυμούσε σε όλη την Ελλάδα, η τουρκική μειονότητα τους εμπιστεύτηκε στην Ξάνθη. ‘Όπως περιμέναμε στη δική μας πόλη, η μειονότητα μας εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά. Ας είναι για το καλύτερο για τη μειονότητά μας. Όπως κάναμε μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη μειονότητά μας στο κοινοβούλιο’, είπε».

Να σημειώσουμε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Φερχάτ μπαίνει στη Βουλή, ενώ οι άλλοι τρεις είχαν διατελέσει βουλευτές και στο παρελθόν.

Εντύπωσε δε κάνει το γεγονός ότι δεν γίνεται η ίδια αναφορά στον Ιλχάν Αχμέτ, εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, εκτός από το πως «διαγράφηκε από το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης πέρυσι». Και αυτό γιατί τα έχει «σπάσει» με το τουρκικό προξενείο.

https://www.newsbreak.gr/politiki/470537/panigyrizoyn-toyrkika-mesa-gia-toys-tesseris-toyrkoys-voyleytes-stin-elliniki-voyli/

https://orthodoxostypos.gr/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b7%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%ad%cf%83%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82/